(VIDEO) Teška saobraćajna nesreća: Vozač poginuo nakon udara u kamion ispred sebe. Kabina se našla u tovarnom prostoru

Region

(VIDEO) Teška saobraćajna nesreća: Vozač poginuo nakon udara u kamion ispred sebe. Kabina se našla u tovarnom prostoru

Saobraćajna nesreća na A1 u Njemačkoj. U ovoj teškoj saobraćajnoj nesreći na autocesti A1 kod Kamena sreću i nesreću dijelili su samo djelići sekunde.

Prema prvim policijskim izvještajima, 36-godišnji vozač teretnog vozila upravljao je svojom prikolicom tegljačem nešto iza 10 sati autocestom A1 u smjeru juga, desnom kolničkom trakom od tri prometna traka. Nasred petlje Kamen (A1 / A2) morao je stati zbog gužve u prometu. Iza kamiona je 68-godišnjakinja u svom crnom automobilu također uspjela na vrijeme zakočiti i zaustaviti se. Oboje su u retrovizoru primijetili kamion koji se približava velikom brzinom. 36-godišnjak je primjetio tu opasnost i kamionom se odvezao što više naprijed. Srećom, 68-godišnjakinja je uspjela skrenuti udesno prema bankini.

Usprkos tome, kamion od 7,5 tona koji se približavao zahvatio je stražnji lijevi dio automobila, a zatim bez kočenja udario u kamion 36-godišnjaka. U udaru je cijela kabina malog kamiona bila potisnuta unatrag kroz pregradu karoserije na vlastiti utovarni prostor.

Ovu tešku nesreću nažalost nije mogao preživjeti 44-godišnji rumunjski vozač kamiona 7,5 t. Život je izgubio na mjestu nesreće. Žena i vozač kamiona su neozlijeđeni. Video kojeg je objavio VN24 pogledajte u nastavku… titox.net