Bakina Mudrost: “Kad Biraš Muškarca Za Brak, Gledaj Pažljivo Kako Se Odnosi Prema Majci”

Ispovijesti

Bakina Mudrost: “Kad Biraš Muškarca Za Brak, Gledaj Pažljivo Kako Se Odnosi Prema Majci”

Danas želim s vama podijeliti neke mudrosti koje su me naučile bake.

Bako je uvijek imala najbolje savjete i pokušala je prenijeti svoja iskustva, podsjetiti nas kako se nekada živjelo i koje terete su žene nosile na svojim leđima. Ta iskustva su ih oblikovala i iz njih su izvukle najbolje, a sada žele podijeliti to s nama.

Ponekad možda nemamo strpljenja i čini nam se da nam to nije potrebno, ali zapravo bismo trebali saslušati i prihvatiti ono najkorisnije. Evo nekoliko savjeta koji su korisni i poučni.

1. Nikada nemoj dočekati čovjeka smrknuta lica. Može biti da je umoran ili gladan, pa ga ljubazno upitaj kako je. Svaki teret je lakši za prihvatiti kada je čovjek sit i kada mu se kaže na ljubazan način.

2. Žena se samo jednom zgadi čovjeku i nema povratka. Zato uvijek budi uredna i mirisna, tako da te uvijek želi zagrliti, a ne da bježi od tvoje neurednosti. Nemoj uvijek izgovarati sve što ti padne na pamet. Ako ti padne na pamet neka glupost, otiđi popiti vode i zadrži je za sebe. Svaka žena koja ostane je zlatna.

3. Riječi su i med i otrov, jednom izgovorene ne mogu se povući. Zato je bolje nešto prešutjeti. Pazite s kim imate posla. Ako je čovjek nezahvalan i sve mu smeta dok je mlad, što će biti kad ostari? Što se tiče izbora partnera za cijeli život, obratite pažnju na njegovo ponašanje prema ženama u svojoj obitelji. To će vam najbolje pokazati kakav će biti prema vama za nekoliko godina, kada prođe zaljubljenost. Ako ne vodi brigu o vlastitoj majci, neće voditi brigu ni o vama, ni o vašoj obitelji, a možda čak ni o djeci.

4. Mladosti nije poznata tragedija, i znam da želite isprobati sve, ali zapamtite jednu stvar, djeco – ne vozite brže nego što vaš anđeo čuvar može letjeti. Vjerujte mi, kada ostarite, sve što ste radili u mladosti će vam izgledati besmisleno.

Neka vam ovi savjeti baka budu vodilja dok koračate kroz život. Cijenite mudrost i iskustvo starijih generacija jer se u njima krije neprocjenjivo blago. Neka vas ljubaznost, brižnost i mudrost prate na vašem životnom putu.(svezazenu.net)