Sud u Beogradu donio rješenje za majku dječaka ubice iz osnovne škole: OVO NE SMIJE DA URADI

Region

Sud u Beogradu donio rješenje za majku dječaka ubice iz osnovne škole: OVO NE SMIJE DA URADI

Sud u Beogradu donio je odluku o majci dječaka koji je osumnjičen da je 3. maja 2023. godine počinio masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” kada je ubio deset ljudi, a ranio šest osoba. Ova mjera je donijeta na prijedlog izvršnih povjerilaca i članova porodice jednog od ubijenih učenika radi osiguranja budućeg novčanog potraživanja od izvršnog dužnika, odnosno majke dječaka ubice.

Radi se o više nepokretnosti na teritoriji Grada Beograda. Određen je rok od 30 dana u kojem su članovi porodice jednog od ubijenih učenika dužni da pokrenu parnični postupak radi naknade nematerijalne štete zbog smrti djeteta.

Ova mjera može da potraje do pravosnažnog okončanja parničnog postupka koji pokrene porodica. Viši sud u Beogradu je nedavno i ocu dječaka ubice zabranio da raspolaže, otuđi i optereti svoju imovinu.

Podsjetimo, u jutarnjim satima 3. maja dogodila se jedna od najvećih tragedija u historiji beogradskih škola. Maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak deset osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i devetero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno. novi.ba