OKRUŽEN POLICIJOM I LJEKARIMA, SAMO MU 1 OSOBA IZ FAMILIJE DOLAZI I TO DO VRATA?! Najnoviji detalji o dječaku ubici sa Vračara!

Region

OKRUŽEN POLICIJOM I LJEKARIMA, SAMO MU 1 OSOBA IZ FAMILIJE DOLAZI I TO DO VRATA?! Najnoviji detalji o dječaku ubici sa Vračara!

Dječak (13), koji je 3. maja u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru počinio jedan od najtežih zločina u historiji Srbije, ubivši devetoro svojih školskih drugara i čuvara, i ranivši petoro učenika i nastavnicu historije, već skoro dva mjeseca se nalazi na jednoj psihijatrijskoj klinici u Beogradu, i prema do sada dostupnim informacijama on nije imao prilike da se vidi ni sa majkom ni sa ocem.

Naime, dječak ubica smješten je na klinici, sam u sobu, ali pod budnim okom policije i ljekara koji ga opserviraju. Njegov otac se od 3. maja nalazi u pritvoru zbog sumnje da je počinio teško djelo protiv opšte sigurnosti, jer je sina vodio u streljanu i obučavao ga da puca i nije adekvatno obezbijedio oružje koje je čuvao u kući.

– I protiv majke dječaka je tužilaštvo pokrenulo istragu kako bi se utvrdilo da li je ona počinila krivično djelo zanemarivanje i zlostavljanje djeteta. Ona se nalazi na slobodi – kaže izvor i dodaje da uprkos tome, prema do sada dostupnim informacijama, majka nije otišla da vidi sina na psihijatrijskoj klinici.

– Njemu rođaka donosi stvari, ali samo do vrata. Preda kesu ili torbu osoblju i ide dalje. Kod njega ne ulazi – ispričao je ranije izvor.

Kako dalje saznajemo, dječak ubica je prilično svjestan situacije u kojoj se nalazi, piše Kurir.

– On zna da ne može krivično da odgovara, jer ima manje od 14 godina. Zna i da se nalazi u bolnici. Djeluje kao da mu je svejedno što je tu, jedino što ima čuvare, policajce u sobi i ispred sobe, pa mu je to malo neobično – navodi sagovornik upoznat sa situacijom.

Inače, kako je Kurir pisao, dječak ubica je u jednom trenutku izrazio želju da svojim roditeljima nešto poruči.

– Jednom je rekao da bi želio da poruči majci i ocu da novac koji su štedjeli za njegovo školovanje ulože u indeksne fondove, kako ne bi propadao dok je on zatvoren – ispričao je dobro obaviješten izvor. Izvor: Kurir