Dječaka u*icu čuvaju policajci, obezbjeđuju ga iz 3 razloga: Ispred sobe na svakih 12 sati dolazi drugi, a evo i zbog čega!

Region

Dječaka u*icu čuvaju policajci, obezbjeđuju ga iz 3 razloga: Ispred sobe na svakih 12 sati dolazi drugi, a evo i zbog čega!

Dječaka ubicu koji je 3. maja ubio devet svojih vršnjaka i čuvara Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” 24 sata dnevno u psihijatrijskoj ustanovi zatvorenog tipa obezbjeđuje policija kako ne bi naškodio sebi ili drugima i kako neko njega ne bi napao.

Prema informacijama, policajci iz različitih jedinica na 12 sati se smjenjuju na zadatku obezbjeđivanja dječaka ubice koji je izvršio nezapamćeni masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”.

– Na taj način sprečava se mogućnost da se dječak-ubica zbliži sa nekim policajcem i eventualno ga izmanipuliše na bilo koji način, ako bi stupili u komunikaciju – kaže izvor upoznat sa slučajem.

Prema informacijama, dječak sam provodi vrijeme u zasebnoj, izdvojenoj prostoriji, bez telefona, televizije, laptopa…

– Ne postoji apsolutno nikakva mogućnost da ga neko vidi ili da on komunicira sa nekim izuzev ljekara i medicinskog osoblja koji službeno razgovaraju sa njim – kaže izvor.

Podsjetimo, kako u trenutku kada je počinio zločin nije imao napunjenih 14 godina, dječak koji je ušao u historiju kao najmlađi masovni ubica na svijetu, nije mogao da bude pritvoren, već je jedini način da bude izolovan, odnosno odsječen od svijeta, bilo njegovo smještanje u neku zdravstvenu ustanovu zatvorenog tipa.

Na klinici, u prethodna dva mjeseca vršena su razna psihološka vještačenja kako bi stručnjaci pokušali da proniknu u um dječaka-ubice, da pokušaju, između ostalog, da shvate šta ga je podstaklo na stravičan zločin, ali i da li je davao znake koje su ljudi iz njegove najbliže okoline trebali da primijete. Izvor: Kurir