Novi detalji: Uhapšen nevjenčani suprug žene koja je smrtno stradala nakon pada s petog sprata

Region

Novi detalji: Uhapšen nevjenčani suprug žene koja je smrtno stradala nakon pada s petog sprata

Muškarac F. S. iz Zenice uhapšen je u vezi sa slučajem smrti 40-godišnje ženske osobe, koje je isprva okarakterisano kao samoubistvo. Ovu informaciju je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio Elvedin Fišek, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog Kantona.

“Nakon što je urađen uviđaj i obavljeni određeni razgovori, uhapšen je nevjenčani suprug osobe koja je preminula. Obdukcija je pokazala određene tragove nasilja, te je ustanovljeno da je ženska osoba proživljavala fizičko i psihičko nasilje.

Osoba koja je uhapšena se tereti, trenutno, za nasilje u porodici, i to kvalifikovani oblik ovog krivičnog djela, što znači da ga, ako se to dokaže, čeka najteža moguća kazna.

Postoji i mogućnost da se ovo krivično djelo prekvalifikuje u ubistvo, ako tako pokaže istraga. Kantonalno tužilaštvo ZDK je predložilo pritvor za osumnjičenog, a sada je odluka na sudu”, rekao je Fišek za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, H. L. (1983) je preminula nakon pada s petog sprata. Iako isprva kvalifikovano kao samoubistvo, istraga se nastavlja. radiosarajevo.ba