SRPKINJA LJETOVALA U ALBANIJI, PA POBJESNILA ZBOG JEDNE STVARI: Da li je moguće da su uspjeli OVO da nam urade?!

Region

SRPKINJA LJETOVALA U ALBANIJI, PA POBJESNILA ZBOG JEDNE STVARI: Da li je moguće da su uspjeli OVO da nam urade?!

Ljetnja sezona uveliko je počela, a pojedini turisti već su se vratili sa odmora i ispričali svoja iskustva sa ljetovanja. Tako se na jednoj grupi za ljetovanje u Albaniji, turistkinja požalila odnosom ceijna u usluga, kao i da se mnogo više pričalo o jeftinom turizmu ovdje, nego što je u praksi to zaista tako.

“Mala recenzija nakon tri dana u Himare.Veoma visoko su poleteli, ali još brže će pasti. Idemo redom. Gradska plaža neuređena, nigde wc-a, nigde kabine za presvlačenje i jedina free zona u celom delu.

“Plaža Spilje katastrofa,nigde tuša, kabine, wc-a. voda prljava, ležajke 10-13 evra. Plaža Potam malo uređenija, ali skuplja. Limani plaža dosta uređena i vredna izdvojenog novca, ležaljke 15 evra, pivo 4.3 evra 0,33l, hrana kao u elitnom restoranu, ali kvalitetna.Veliki nedostatak su suncobrani koji uopšte ne štite, kao da ih nema. Uglavnom cene su dosta visoke i u prodavnicama a pogotovo u restoranima.Tako da ko zeli u Himare nek se dobro pripremi finansijski da ne bi doživeo blagi šok. To je naš prvi utisak”, glasio je komentar razočarane turistkinje, piše Espreso.

Ovaj post imao je veliki broj komentara, i dok su se jedni složili da nema jeftinog turizma u Albaniji, kao što se priča, drugi su naveli da ju u odnosu na druge zemlje, Albanija, ipak najpovoljnija:

“Ako mislite da je skupo idite recimo u Opatiju u Hrvatsku na letovanje. Štipa za dušu, čisto malo pogledajte cene u restoranu van sezone u HR. Van sezone nema ručka za dvoje ispod 10 evra. Niste u pravu. Ja sam bila i znam sve. Jul mesec je epicentar sezone, gostiju milion. Naravno da je skuplje. Stiže i dijaspora na letovanje puno ljudi. Možete letovati u junu ili septembru kada su cene niže. Prilagodite se svom budžetu i u redu je”

“Ni elitni Ksamil nije elitan toliko. Cela Albanija nema mogućnost tuširanja. Nema nigde kabinu za presvlačenje. Svuda su napucali cene ležaljki, a iste ležaljke su užasno prljave i suncobrani oronulo propali. Ne baš svi, ali uglavnom.

Svako veče u Sarandi se iz par lokala ispaljuje vatromet.. Da li iko iole normalan razmišlja da sa tim pirotehničkim sredstvima koja gruvaju noću,odjekuju toliko da je jako neprijatno slušati budan, a kamoli nečiju decu buditi sa tim? Divljaštvo sa autima i motorima da ne spominjem. Što kažu dok ne vidiš i ne čuješ nećeš ni verovati. “Ja sam gledala Himare, zbog želje da promenim destinaciju. Svi govore kako je jeftino i povoljno, ali ja ne vidim to. Kao neko ko godinama letuje u Egiptu, po komentarima vidim da su daleko ispod, a cene mnogo jače”, bili su neki od komentara. novi.ba