Nevrijeme u Bijeljini odnijelo sve pred sobom: Štete višemilionske, 20 osoba povrijeđeno!

Region

Nevrijeme u Bijeljini odnijelo sve pred sobom: Štete višemilionske, 20 osoba povrijeđeno!

Snažno nevrijeme noćas je pogodilo i Bijeljinu, a štete su višemilionske. Tim povodm oglasio se i gradonačelnik tog grada Ljubiša Petrović.

– Svi zajedno smo svjedoci velikog olujnog nevremena koje nas je zadesilo, i koje je nanijelo višemilionsku štetu. Šteta se ogleda u uništenim usjevima, povrtarskim i voćnim kulturama, plastenicima, krovovima i ostalim djelovima kuća i objekata, električnim kvarovima, zakrčenim putnim pravcima, na veliku žalost ima i povrijeđenih među ljudima, rekao je Petrović.

Dodao je da je veliki broj putnih pravaca je blokiran oborenim stablima i nema električne energije/ulične rasvjete te je vrlo nebezbjedno kretati se bilo gdje.

– Ekipa Komunalca i Vatrogasne jedinice je već na terenu i počelo je raščišćavanje putnih pravaca, molim sve građane za strpljenje jer u svim seoskim mjesnim zajednicama i na teritoriji grada je veliki broj putnih pravaca blokiran i potrebno je vrijeme za krčenje i raščišćavanje svih puteva. Sutra idemo u obilazak terena, zbiraćemo štetu koja je već je sada jasno višemilionska, proglasiću stanje elementarne nepogode i napravićemo plan za dalje. Nažalost još jedna velika tragedija nas je zadesila, nesreća ne ide nikada sama, ovo će biti izuzetno teška godina za sve, posebno za Semberiju, ali preživjeli smo i teže, preživjećemo i ovo – poručio je gradonačelnik Bijeljine.

Više od 20 osoba zatražilo je ljekarsku pomoć, rekao je ranije portparol Javne zdravstvene ustanove Sead Šadić. Izvor: Avaz