Radnici u Švicarskoj se s posla vraćaju plutajući rijekom (VIDEO)

Region

Radnici u Švicarskoj se s posla vraćaju plutajući rijekom (VIDEO)

Ako ste mislili da ne postoji bolji način prevoza poslije posla od klimatiziranog auta tokom toplotnih talasa, švicarski radnici probili su “šifru” za prevladavanje vrućine ali i gužve u prometu osvježavajućim “plutanjem” rijekom prije ili poslije posla. Tijekom ljetnih mjeseci u Bernu, glavnom gradu Švicarske, stanovnici i turisti se često spuštaju niz rijeku Aare koja ima jake struje, sa svojim stvarima sigurno spremljenim u vodootpornim torbama koje plutaju iza njih.

Dok većina ljudi pliva u rijeci Aare iz zabave, drugi je koriste kao opuštajuće i učinkovito prijevozno sredstvo.

“Imala sam samo 30 sekundi hoda od svog ureda do rijeke”, rekla je lokalna stanovnica Evelyn Schneider-Reyes za švicarske novine Le News u junu. “Imala sam ‘Aare Bag’, u koju sam stavila svoju odjeću, pametni telefon, novčanik i cipele. Obukla sam kupaći kostim i otplivala kući.”

Sveukupno joj je za putovanje potrebno oko 15 minuta u vodi, rekla je lokalnoj novinskoj kući. Videozapisi koji prikazuju jedinstveno putovanje rijekom tokom ljeta postali su viralni, a jedan TikTok s računa za putovanja PubityEarth prikupio je više od 2 miliona pregleda. Pored toga što se stanovnici osvježavaju tokom toplotnih talasa plivajući rijekom, ovaj način smanjuje gužvu na cestama u udarnom poslijepodnevnom periodu a pritom je zanimljiv i zdrav način povratka kući s posla!

Sat vremena sjeverno od Berna u gradu Baselu u Švicarskoj održava se slično hodočašće duž rijeke Rajne. Kupališta uz rijeku služe kao mjesta za kupanje na kojima se kupači mogu isprati i presvući.

“Svatko ima suhu vreću koja se zove ‘wicklefisch’. U obliku je ribe u koju pohranjuju svoje stvari”, rekla je u videu koji je u međuvremenu imao 20 hiljada pregleda. “Prije posla, poslije posla, odrasli, djeca, psi, svi plutaju niz Rajnu jer je struja tako jaka.”

Dok su jake struje u Aareu i Rajni izvrsne za brzi prijevoz, mogu biti i opasne ako ne znate kako ploviti rijekom i pridržavati se određenih najboljih praksi, piše Insider.

“Odlazak na kupanje ili kupanje u rijeci Aare dio je ljetne zabave za stanovnike Berna”, savjetuje gradska uprava. “Ali, nažalost, svako ljeto se događaju škakljive situacije i ozbiljni incidenti kao posljedica nepažnje.” titox.net