Bolesna ljubomora! Monstrum umislio da je Nizama bila u vezi sa njegovim šefom: Noć uoči masakra zapalio mu dva auta?!

Region

Bolesna ljubomora! Monstrum umislio da je Nizama bila u vezi sa njegovim šefom: Noć uoči masakra zapalio mu dva auta?!

Nermin Sulejmanović (35) iz Gradačca u BiH koji je petak ubio nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović (38) pred njihovom devetomjesečnom bebom, pa ubio dva mještanina i na kraju sebe, bio je bolesno ljubomoran. Prema pisanju medija u BiH, Sulejmanović je bio pripadanik ozloglašene kriminalne grupe iz Gradačca čiji je vođa Elvir Kuduzović, za koga je ubica umislio da je ranije bio u vezi sa njegovom ženom.

– Samo noć prije nego što će započeti svoj krvavi pohod, na području Brčko distrikta su zapaljena dva skupocjena automobila koja su pripadala upravo njegovom “šefu”, Elviru Kuduzoviću – navodi portal politički.ba.

Pripadnici ovog klana više puta su hapšeni za mnoga krivična djela, uglavnom za iznudu, drogu, nošenje oružja, a Sulejmanović je, dok je u Instagram lajvu, prenosio ubistvo svoje žene, rekao da je i ranije ubijao iako nikada nije procesuiran.

Kako pišu tamošnji mediji, iako su dobro sarađivali, odnose Kuduzovića i Sulejmanovića remetilo je Nerminovo uvjerenje da je njegova supruga ranije bila u ljubavnoj vezi sa Elvirom.

– Zato i istražni organi sumnjaju da bi paljevina Kuduzovićevih automobila mogla imati veze sa masakrom koji je uslijedio -kaže izvor.

Veći dio Kuduzovićeve grupe uhapšen je 2013. godine, a u optužnici protiv Elvira Kuduzovića njegovog brata Alena i drugih navedeno da su u periodu od 2006. do 2013. organizovali grupu koja je počinila više iznuda, zelenaštava, prevara, teških krađa, držanja oružja i drugih krivičnih djela.

Međutim, do povezanosti sa Sulejmanovićem došlo je kad je Elvirov brat umjesto da ode u zatvor pobjegao u Hrvatsku i tamo se upoznao sa ubicom.

– Nermin Sulejmanović hapšen je u Hrvatskoj u okviru akcije Nikita, upravo sa Alenom Kuduzovićem. Njih dvojica su, naime, bili dio kriminalne grupacije koja je iz Albanije do Hrvatske prebacili 806 kilograma marihuane. Sulejmanović je tada priznao krivicu i nakon okončanja postupka vratio se u BiH gdje nastavlja da radi za kriminalnu grupu Elvira Kuduzovića – navodi se.

Sulejmanović je tada pogotovo postao poznat tamošnjoj policiji, ali je slobodno šetao čak i poslije prijave za nasilje u porodici. On je, da podsjetimo, nakon što je ubio svoju suprugu, ostavio dijete da leži u lokvi krvi u otišao dalje, kad je ubio oca i sina iz Tutina sa kojima je navodno imao nesuglasice i još troje ljudi teško ranio. Poslije svega, presudio je sebi. (ekskluziva.ba)