Psiholozi zabrinuti zbog bizarnog TikTok izazova kojim se zapravo ismijavaju djeca

Region

Psiholozi zabrinuti zbog bizarnog TikTok izazova kojim se zapravo ismijavaju djeca

Na društvenim mrežama se može naći svašta, no neki još ne mogu vjerovati da pojedinci mogu ići toliko daleko u namjeri da zabave mase. Najnoviji trend koji su započeli roditelji i njihova djeca je #eggcrackchallenge koji na TikToku ima više od 70 miliona pregleda.

Poenta je da roditelj djetetu razbije jaje o glavu i zatim se nasmije u kameru. Dok je jednima to zabavno, drugi korisnici ove popularne platforme se zgražaju, a zgroženi su i psiholozi. Psihoterapeutkinja Robyn Koslowitz objašnjava što se događa s djetetom nakon što mu roditelj javno razbije jaje o glavu.

“Ako pogledate nekoliko ovih videa, možete vidjeti nekoliko različitih dječjih odgovora na stres. Ima djece koja se tuku, viču, udaraju ili bacaju nešto. Ima djece koja bježe u strahu.

A tu su i ona djeca čija reakcija para srce, zatvore se, briznu u plač ili se smrznu.

Ono što je zajedničko svoj toj djeci je činjenica se u situaciju u kojoj se trebaju osjećati sigurno, a to je uz roditelje, oni osjećaju pod stresom. Dok se roditelj smije u kameru, dijete se počinje osjećati naivno, ranjivo i glupo. Osjeća se prevareno”, piše Story. radiosarajevo.ba

@soogia1

Replying to @allthatsparkles_ WITH /wiT͟H,wiTH/ preposition 1. accompanied by (another person or thing).#eggtrend #eggcrackchallenge #dontbullyyourkids #eggprank #buildtrust #dontbeyourkidsfirstbully #greenscreenvideo

♬ Having A Laugh – Throw That Beat In The Garbagecan!