Oglas za posao zgrozio javnost – “Duboko nehuman, odvratan i opasan”

Region

Oglas za posao zgrozio javnost – “Duboko nehuman, odvratan i opasan”

Javnost u Gracu u Austriji zapanjena je oglasom jednog bordela u kom se navodi da se traži osoba čiji bi posao bio da testira usluge prostitutki.

“Zapošljavamo! Traži se probač devojaka! Prijavi se sada”, piše velikim slovima na plakatu na velikom bilbordu na glavnoj ulici kojim je bordel “Maximus” izazvao burne reakcije. Na pomenuti plakat odmah je reagovala austrijska ministarka integracije i porodice Suzana Rab.

Okreće mi se u želucu kad ovo čitam! Prikazivanje žena i devojaka kao robe koja se može “testirati” veliča nasilje i veoma je opasno”, rekla je Rab koja je oglas nazvala “mizoginim i nehumanim”. Ona nije jedina koja tako misli. Heike Bekit, savetnica za jednakost žena iz Graca, osudila je oglas kao “duboko nehuman i odvratan”.

Vlasnik bordela, međutim, stoji iza svog plakata. Objasnio je da njegova potraga nije ono na šta svi misle. “To nema nikakve veze s proveravanjem seksualne podobnosti ili sposobnosti devojaka već sa psihološkom pripremom za ovaj posao koji je verovatno najteži na svetu. Siromaštvo i beg iz strane zemlje ne bi trebalo da budu razlog za okretanje prostituciji. Potreban nam je neko ko bi psihološki procenjivao i pripremao seksualne radnice”, rekao je Rene Volinger i dodao da se na oglas dosad javilo više stotina kandidata, piše Jutarnji.hr.

Oglas bi uskoro trebalo da bude uklonjen jer je oglašavanje bordela zabranjeno. Gradonačelnica Graca, Elke Kar, rekla je da je prijavila slučaj policiji, a plakat je u međuvremenu išaran. titox.net