OGLASILA SE MELIKA KOJU JE PRETUKAO MIRSAD: “DJEVOJKE…

Region

OGLASILA SE MELIKA KOJU JE PRETUKAO MIRSAD: “DJEVOJKE…

U srijedu u mjestu Turbe kod Travnika ponovo je došlo do porodičnog nasilja kada je muž pretukao suprugu zbog ljubomore. Dana 13. 9. 2023. godine u PS Travnik je prijavljeno da je M. H., rođen 1998. godine, iz Travnika fizički napao suprugu, tom prilikom joj je nanio tjelesne povrede. Odmah po dojavi, na lice mjesta izašli su službenici policije koji su, u saradnji s nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, poduzeli zakonom propisane mjere i radnje”, saopćeno je iz MUP Srednjobosanskog kantona.

Potresnu ispovijest Melike F. vam donosi portal Crna-hronika.

Želim svima da se zahvalim na podršci, na svemu što ste učinili za mene. Mnogo mi je teško što o ovom pričam , o ovom nečinu i ponašanju mog supruga koji je učinio šta je učinio.

Nažalost, svjesni smo svi u kakvom svijetu živimo i državi , da nakon ovog što mi se desilo sam dobila pored podrške, mnogo poruka od strane djevojki, žena, koje takve stvari trpe već dugo vremena, a ne smiju podići svoj glas. Ja kao jedinka, kao žena s djetetom od 19 mjeseci je doživjela taku grozotu od svog muža, ne mogu promjeniti stanje i postupke koje žene doživljavaju svakoga dana od strane svojih muževa, ali ne mogu šutjeti, niti ću ikada šutjeti i uz svaku Vašu podršku , vidim da postoji način da se spasi NASILJE NAD ŽENAMA.

Meni nije bitno koje ste vi nacije, vjeroispovjesti, koje državljanstvo imate, ja sam naučena i odgojena u porodici gdje se ljudi dijele samo na dobre i loše! U kakvoj god se situaciji pronašli nemojte šutjeti, šutnjom se problem nikada neće riješiti!

Nakon ovog što sam doživjela od strane osobe za koju sam mislila da ću život čitav provesti, od strane osobe s kojom sam porodicu osnovala i svega što sam s njim proživjela u onim teškim , a i dobrim trenucima, shvatila sam da čovjek nikad nije siguran koga ima pored sebe. Djevojke pazite koga birate za vaše supruge, ako popuštate kroz probleme, pa čak i one sitnice za koje mislite da nisu bitne, vjerujte mi da su BITNE.

Sitnice dovode čovjeka do ovakvih problema, one najmanje stvari s vremenom postaju ogromne gdje ustvari tek tada shvatite s kakvom ste osobom stupili u brak. Vjerujte mi iz srca vam govorim i na ovom iskustvu, da imam način da se vratim u prošlost, učinila bih sve, samo da ne prešutim na sitnice. Bilo kako bilo čovjek dok je živ griješi i uči na svojim greškama, a ja svoju grešku dijelim evo s Vama svima, sa svakom osobom koja se ikad u životu osjetila povrijeđeno, za svaku osobu koja je sitnicu prešutila pa je iz nje nastao veći problem, za svaku osobu koja je doživila PORODIČNO NASILJE ,koje iz dana u dan nam postaje svakodnevnica.

Nasilje o kojem se ne priča i šuti, nasilje nad djecom , nasilje nad ženama, pa čak i nasilje nad muškarcima, NI ZA JEDNO NASILJE NE ŽELIM DA ŠUTIM! Nadam se da će moja poruka, stvar koju sam ja doživila, biti ne samo pouka meni, već svima nama. Molim Boga da niko ne doživi ono što sam doživjela, a tek ne mogu da zamislim koliko još slučajeva pored mene ima, slučajeva koji trpe takve stvari danima, mjesecima, pa čak i godinama , a šute.

Vama VELIKO HVALA! DIGNITE SVOJ GLAS, STOP SVAKOM NASILJU! (Izvor:Crnahronika.info)