UPRAVO STIGLE NOVE INFORMACIJE SA KOSOVA: Evo ko je bio jedan od ubijenih!

Region

UPRAVO STIGLE NOVE INFORMACIJE SA KOSOVA: Evo ko je bio jedan od ubijenih!

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Svecla objavio je nove infromacije, a koje se tiču napada na kosovsku policiju.

“Juče smo kroz video snimak svjedočili prisustvu glavnog zločinca i vođe terorističke akcije Milana Radojičića. U međuvremenu, danas je potvrđeno da je jedan od ubijenih koji je također učestvovao u tom činu Bojan Mijailović, tjelohranitelj srpskog šefa BIA Aleksandra Vulina, tokom posjete Republici Kosovo 2013. godine”, stoji u objavi Svecle.

“Država Srbija je vodeća ruka uključena u ovaj teroristički napad usmjeren na destabilizaciju Republike Kosovo. Za to već postoji formalna i strukturna veza između umiješanosti Aleksandra Vučića u napad 24. septembra u Banjskoj, Milan Radoičć, kao potpredsjednik Srpske liste i tjelohranitelj Aleksandra Vulina, šefa BIA. Obojica su sankcionirani i na američkoj crnoj listi. Ovo dvoje su najbliži ljudi srbijanskom predsjedniku”, dodaje Svecla.

“Ove činjenice su još jedan dokaz da se ciljevi Srbije prema Republici Kosovo nisu uopćte promijenili od vremena Miloševićevog režima, bivšeg ministra propagande tog režima, sada predsjednika aktuelnog režima u Srbiji. Čak i najveći optimisti koji su do sada lagali sebe o promjenama u ovoj državi ovih dana uvjereni su u suprotno”, zaključuje Svecla. novi.ba