NEZAPOSLENA MAJKA TROJE DJECE UHVAĆENA U KRAĐI KONZERVI TUNJEVINE…

Region

NEZAPOSLENA MAJKA TROJE DJECE UHVAĆENA U KRAĐI KONZERVI TUNJEVINE…

Majci troje djece prijeti devet mjeseci bezuslovnog zatvora zbog pokušaja krađe 43 konzerve tunjevine iz marketa u Zagrebu. Prema optužnici, ona je u februaru oko 15.40 sati u Branimirovoj u Zagrebu “došla u market te s polica uzela i za sebe zadržala 43 konzerve salate raznih okusa, vrijednosti 182.32 eura”.

Žena (40), inače udovica i nezaposlena majka troje male djece, konzerve je “stavila u platnenu vrećicu i udaljila se s otuđenim predmetima prošavši blagajnu i iste ne plativši”. Zaustavio ju je čuvar kojem je odmah predala kesu s konzervama i pobjegla u nepoznato.

“Vidio sam da uzima konzerve i stavlja u kesu pa sam je na izlazu zaustavio. Rekla mi tačno ime i prezime, adresu stanovanja i datum rođenja. Predala mi je vrećicu i potom pobjegla”, ispričao je čuvar koji je naglasio kako su konzerve neoštećene vraćene u market.

Žena je priznala sve što joj se stavlja na teret i rekla je da se jako kaje zbog svega.

“Ušla sam u trgovinu, uzela konzerve riba u vrijednosti od oko 170 eura i stavila ih u ruksak. Htjela sam ih prodati kako bih imala novca za svoje lijekove. Ali, zaštitar me na izlazu povukao, pa sam se uplašila i pobjegla”, rekla je u istrazi.

Tužilac za nju, uprkos teškim životnim prilikama, traže devet mjeseci bezuslovnog zatvora jer je ranije već osuđivana za krađu. titox.net