Hrvati traže zabranu Lukasovog koncerta: Zar ćemo dopustiti koncert čovjeka koji je pjevao vukovarskom krvniku?

Showbizz

Hrvati traže zabranu Lukasovog koncerta: Zar ćemo dopustiti koncert čovjeka koji je pjevao vukovarskom krvniku?

Folker Aca Lukas najavio je koncert u splitskoj dvorani Gripe 4. novembra 2023. godine, a slično kao i njegove kolege koji mjesec ranije naišao je na kritike te poziv da se njegov nastup zabrani. Ovaj put oglasio se Domovinski pokret Splitsko-dalmatinske županije koji se oštro usprotivio koncertu.

“Nastavlja se invazija sumnjivih likova s istoka na hrvatsku glazbenu scenu.

Ovaj put u akciji je ponovo Aca Lukas koji najavljuje premijeru svog autobiografskog filma ‘Pokidan’ – trilogija ‘Kafana na Balkanu’ u dvorani Gripe u Splitu 4. studenog 2023. Nakon projekcije filma predviđen je i koncert ovog srpskog turbofolkera.

Koncert i projekcija filma zakazani su ni manje ni više nego na Gripama- hramu splitskog sporta”, navode na početku saopćenja. Navode potom da se postavlja logično pitanje: “Ima li u Splitu, u njegovim gradskim strukturama, bilo kakav kriterij što se može organizirati u javnim gradskim prostorima?”

Upitali su i kakvu to poruku šalju mladosti “kada u jednom sportskom, javnom objektu organiziraju promociju filma koji veliča lik i djelo jednog ovisnika, nasilnika i zagovornika politike Aleksandra Vučića”.

“Danas je najnormalnije da Partizanovi igrači s tetovažom Draže Mihailovića na nozi igraju basket u srcu grada, na Prokurativama.

Kada jedna ovakva stvar prođe bez povišene temperature i reakcije nadležnih, ulog se podiže pa uskoro možemo očekivati i proslavu godišnjice utemeljenja Dinarske četničke divizije. Zašto i ne bi? Gdje su službe grada i države?”, upitali su u nastavku.

“Ako niste znali upravo je Aca Lukas pjevao kapetanu JNA Miroslavu Radiću na ispraćaju iz beogradskog zatvora u Haag.

Čovjek to i ne skriva, štaviše – ponosi se time”, naveli su uz pitanje zar je normalno da čovjek “koji je u zatvoru organizirao privatni koncert za krvnika Vukovara Miroslava Radića nesmetano nastupa u Splitu?”.

“Ovom prilikom obraćamo se svim organizacijama i pojedincima kojima je stalo do očuvanja nacionalnog identiteta i dostojanstva Domovinskog rata te ih pozivamo da spriječe sramotu kojoj aktualna gradska vlast izlaže Split i Hrvatsku”, naveli su na kraju saopštenja. Izvor: Klix