ISPOVIJEST IZRAELKE: Hamasovci su oteli mene i dvoje male djece, ali onda su odličili da mi poštede život

Region

ISPOVIJEST IZRAELKE: Hamasovci su oteli mene i dvoje male djece, ali onda su odličili da mi poštede život

Izraelka koja je preživjela smrtonosni napad Hamasa ispričala je kako su islamistički militanti upali u njezin dom, zarobili nju i druge te ubili njezinu prijateljicu. Avital Alajem je za CNN kazala da su se ona i njezin susjed Hayim Katsman sakrili u ormar u subotu kada je oko osam Hamasovih militanata počelo bacati bombe i pucati, ubivši Katsmana.

Alajem je rekla da su je militanti odvukli zajedno s dvoje male djece druge prijateljice, četverogodišnjim Negevom i četveromjesečnim Eshelom. Opisala je kako su bili prisiljeni hodati prema Gazi dok je njezino susjedstvo bilo paljeno. “Spalili su sve što su mogli, automobile, sve. Sve su polomili. Sve je uništeno”, naglasila je.

“Samo su mi rekli da idem”

“Samo sam si ponavljala da će se možda neke žene tamo brinuti za nas, da će možda biti i malo humanije prema nama”, dodala je. Potvrdila je kako su iz razloga koje ne razumije militanti pustili nju i dvoje djece nakon što su prešli u Gazu.

“Ne znam zašto su spasili život djeci i meni. Samo su mi rekli da idem. A onda smo krenuli natrag. Vidjela sam tenkove i čula mnogo bombi. Vikali su. Samo smo nastavili”, navela je. Negev, čije je stopalo ozlijeđeno gelerom, morao je puzati kući.

Alajem je uspjela sigurno vratiti dvoje djece ocu, ali njihova majka Adi Kaaplon još uvijek je među nestalima. Poručila je kako je njezin susjed Hayim Katsman, koji je ubijen u napadu, “bio dobra duša na ovom svijetu”. “Dao je (svoj) život ovom planetu jer je spasio mene i ja sam uspjela spasiti dvoje djece. Hayim na hebrejskom znači ‘život'”, zaključila je. novi.ba