Otac čiju je kćer (8) u*io Hamas: Odahnuo sam. Da su je odveli, to je gore od smrti…

Region

Otac čiju je kćer (8) u*io Hamas: Odahnuo sam. Da su je odveli, to je gore od smrti…

U SUBOTU ujutro su militanti islamističke skupine Hamas upali u kibuc Be’eri u Izraelu. Na snimkama s nadzornih kamera se vidi kako su se skrivali sve dok do glavnih ulaznih vrata nije stigao automobil i vozač ih nije otvorio. Zatim su krenuli pucati po autu i ušli u kibuc.

Thomas Hand, čija je osmogodišnja kći ubijena tijekom ovog stravičnog napada, odmah je pomislio na Emily kad je čuo pucnjavu. Ona je u to vrijeme boravila kod susjeda. “Nije to bilo tako često, no nažalost baš je večer prije, u petak navečer, otišla prespavati kod svoje prijateljice”, ispričao je Hand, a prenosi CNN.

“Čekao sam. Mislio sam da će uskoro stići vojska”

Pucnjava je trajala 12 sati te otac nije mogao do svoje kćeri. Za to vrijeme su militanti išli od vrata do vrata i ubijali stanovnike kibuca. “Čekao sam. Mislio sam da će uskoro stići vojska, da samo trebam još malo pričekati. Pa još malo”, kazao je sav u suzama.

No izraelska vojska je zadobila kontrolu nad kibucom tek nekoliko dana kasnije. Za sada je pronađeno stotinu tijela žrtava, no neki se još uvijek vode kao nestali, tako da bi broj mrtvih mogao biti i veći. Hand je tek nakon dva dana saznao što se dogodilo s njegovom kćeri.

“Smrt je bila blagoslov”

“Samo su došli i rekli da su našli Emily, da je mrtva. A ja sam uzviknuo: Da!!! I nasmiješio se. Jer to je bilo nešto najbolje što joj se moglo dogoditi kada je već došla u njihove ruke. Mogla je biti ili mrtva ili u Gazi. Jer znam što rade ljudima u Gazi, to je gore od smrti. To je gore od smrti”, rekao je Hand.

“Kako bi je tamo tretirali. Ne bi imala hrane ni vode. Bila bi u nekoj mračnoj prostoriji s tko zna koliko ljudi. Bila bi u strahu svake minute, svakog sata, a možda i godinama. Tako da je smrt bila blagoslov. Apsolutni blagoslov”, dodao je. titox.net