HALID BEŠLIĆ OTVORIO DUŠU: MOJA SEJDA NAKON OPERACIJE VIŠE NIJE MOGLA DA ZATRUDNI

Showbizz

HALID BEŠLIĆ OTVORIO DUŠU: MOJA SEJDA NAKON OPERACIJE VIŠE NIJE MOGLA DA ZATRUDNI

Iako ima zavidnu karijeru, Halidu Bešliću nisu uvijek cvjetale ruže. Rođen je 20. novembra 1953. godine u zaseoku Vrapci, smještenom nedaleko od grada Knežine, u opštini Sokolac. Njegovo djetinjstvo proteklo je na obroncima planine Romanija, a sjećanja na te rane godine obasjavaju slikom sreće, mira i bezbrižnosti.

Ljubav svog života, suprugu Sejdu, Halid je sreo u vrijeme kada je započeo svoju muzičku karijeru snimivši svoj prvi singl. U početku, Sejda je radila u fabrici čokolade, ali ubrzo je donijela odluku koja će oblikovati njihovu budućnost – napustila je svoj posao kako bi se u potpunosti posvetila porodici.

Kroz godine, njihova ljubavna priča obogatila se rođenjem sina Dine. Halid sa ponosom ističe da je Sejda bila ne samo njegova supruga, već i oslonac, temelj porodice, i da ih jedino smrt može razdvojiti. Njihova duboka želja bila je proširiti porodicu, ali sudbina je stavila težak ispit pred njih.

-Operacija tumora je Sejdi uskratila mogućnost da ponovno postane majka, bili smo užasno tužni zbog toga – rekao je Halid jednom prilikom.

Godine 2014. su označile novu prekretnicu u Halidovom životu kada je postao deda. Njegov sin Dino i snaha Mahira su dobili blizanace, dječaka i djevojčicu.

Rođenje blizanaca doživio je kao najveću sreću u svom životu i odlučio je smanjiti broj nastupa kako bi proveo više vremena sa svojom voljenom porodicom, uživajući u svakom trenutku koji dijeli sa svojim unucima.

-Unuci su mi promijenili život. Nisam vjerovao da to može da se desi. Igramo se, družimo i već me prepoznaju na televiziji, počnu da mašu rukama i kažu: “Deda!”. To je radost – kaže Bešlić. (E.M./Stil.kurir.rs)