Radnik pivare urinirao u rezervoar sa pivom…

Region

Radnik pivare urinirao u rezervoar sa pivom…

Kineske vlasti pokrenule su istragu povodom snimka na kojem se vidi kako radnik druge najveće pivare u zemlji urinira u rezervoar sa sastojcima za alkoholno piće. Od kada je snimak postavljen na društvenim mrežama, ima desetine miliona pregleda.

Kompanija “Cingtao” je saopštila da je obavijestila policiju odmah nakon što joj je snimak privukao pažnju, dodajući da su kontejneri sa sastojcima sa pivom potom zapečaćeni. Na snimku koji se prošle nedjelje pojavio na internetu vidi se kako radnik preskače visoki zid i ulazi u kontejner i potom urinira u njemu. Poslovni list “National Bussiness Daily” citirao je izvor iz pivare koji je rekao da ni osoba koja je snimila video, ni osoba koja se vidi na njemu “nisu direktno zaposlene u kompaniji”.

U saopštenju objavljenom 20. oktobra Biro za tržišni nadzor i administraciju grada Pingdu, gdje se fabrika nalazi, saopštio je da su odmah napravili tim i izvršili uviđaj na licu mjesta nakon što su vidjeli snimak, te zapečatili sve kontejnere.

Policija je započela istragu. Korisnici kineskih društvenih mreža šokirani su snimkom, jer je brend veoma poznat u zemlji i inostranstvu.

“Mokraća će uništiti mnogo novca, ovaj radnik je napravio ogromnu štetu”, piše u komentaru koji je dobio najviše lajkova na platformi Veibo, kineskom pandanu “Iksu“.

Dobro je što ne pijem pivo”, dodaje drugi korisnik.

Treći se zapitao: “Da li je ovo prvi put?”

Akcije pivare “Cingtao” naglo su pale u ponedjeljak ujutro na Šangajskoj berzi, ali su se do podneva oporavile. titox.net