Adrijana Je Sa 66 GODINA RODILA Svoje Prvo Dete I Tako Postavila Rekord Kao NAJSTARIJA MAJKA NA SVETU: Mnogi Su Je OSUĐIVALI, A Evo Kako Danas Živi Sa Svojom Ćerkom

Uncategorized

Adrijana Je Sa 66 GODINA RODILA Svoje Prvo Dete I Tako Postavila Rekord Kao NAJSTARIJA MAJKA NA SVETU: Mnogi Su Je OSUĐIVALI, A Evo Kako Danas Živi Sa Svojom Ćerkom

Godine 2005. o priči Adrijane Ilijesku se naširoko raspravljalo u medijima. Žena je prvo dete dobila u 66. godini, što ju je upisalo u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariju majku na svetu. Tokom proteklih 14 godina, žena je više puta morala da se suoči sa odbacivanjem od društva, ali je nastavila da ga prevazilazi u ime ljubavi prema ćerki. S druge strane, mnogi su bili duboko dirnuti pričom o ovoj ženi snažne volje koja je odlučila da ostvari svoj san da postane majka uprkos izgledima i važno je da se njena priča čuje još dalje.

Kada je Adrijana imala 20 godina, udala se, ali njen muž je bio potpuno protiv dece. Na kraju je odlučila da se razvede. Nakon toga, posvetila se svom nastavničkom poslu na univerzitetu u Rumuniji. Adrijana se 9 godina lečila od neplodnosti i pokušavala je da zatrudni, ali su svi njeni pokušaji bili neuspešni. Tada je odlučila da pokuša sa vantelesnom oplodnjom. U tom trenutku je već imala 66 godina i jasno je shvatila da je to ogroman rizik. Ali više od svega, Adrijana je želela da sazna kakav je osećaj biti majka. Mnogi ljudi oko nje su cenili njenu odluku, a drugi su joj okrenuli leđa misleći da je to što radi nemoralno.

Kada je konačno zatrudnela sa trojkama, dve bebe su umrle u stomaku, a njena ćerka Eliza je rođena pre vremena, pa je dugo provela na odeljenju intenzivne nege. Ubrzo je ojačala i Adrijana je, kao veoma religiozna osoba, odlučila da je krsti. Različite verske organizacije su tvrdile da je njena odluka da ima dete u tim godinama bila strašno sebična. Tokom ceremonije, časne sestre su joj upućivale optužujuće poglede, a Adrijana je čak čula da je jedna od njih nazvala Elizu “proizvodom mračne sile”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Școala Sfântul Calinic (@scoalasfcalinic)

Mama Adrijana smatra da je njenu ćerku Bog poslao.

Adrijana je odmah obezbedila budućnost svoje devojčice. Dogovorila se sa doktorom koji je radio in vitro proceduru. Dogovorili su se da u slučaju Adrijanine smrti doktor bude kum devojčici i njen zvanični predstavnik do punoletstva.

Za Adrijanu se često misli da je Elizina baka. A žena je više puta dokazala da je njena odluka da postane majka bila nešto više od samo sebične želje, a pošto je već bila u penziji, sve slobodno vreme je mogla da posveti podizanju ćerke. Adrijana je nastavnica rumunskog jezika i književnosti i autorka je više od 25 knjiga za decu. Njena ćerka voli nauku i obična je tinejdžerka koja je već pobedila na mnogim školskim takmičenjima. U budućnosti, Eliza se nada da će ići na fakultet.

Adrijana i Eliza su posebno vezane, a kao njena majka, ona ulaže svu svoju moć, iskustvo i znanje u svoju jedinu ćerku. Ona i dalje vodi aktivan i zdrav način života i pokušava da učestvuje u Elizinom društvenom životu. Adrijana sada ima 83 godine, oseća se odlično i nada se da će nastaviti da gleda kako njena ćerka raste u prelepu ženu. Šta mislite o Adrianinoj priči? Mislite li da je uradila pravu stvar što je odlučila da juri svoj san bez obzira na sve? Pišite nam u komentarima. (zena.blic.rs)