“DOK SAM ŽIVA NEĆU DA DOPUSTIM DA MOJA UNUKA UPOZNA SVOJU MAJKU”: Kada čuju, svi aplaudiraju na ODLUCI ove žene

Ispovijesti

“DOK SAM ŽIVA NEĆU DA DOPUSTIM DA MOJA UNUKA UPOZNA SVOJU MAJKU”: Kada čuju, svi aplaudiraju na ODLUCI ove žene

Jedna žena podijelila je svoje iskustvo vezano za biološku majku njene kćerke, a svi su iznenađenji ovakvim njenim stavom Zahvaljujući usvajanju mnogi su uspjeli da se ostvare u ulozi roditelja, dok su djeca pronašla dom pun ljubavi.

Danas vam donosimo neobičnu priču jedne gospođe koja je oduvijek maštala da ima kćerku, ali to nije moglo da se desi sve do momenta kada je njen sin dobio dijete sa ženom koja nije htjela da to dijete odgaja. Sticajem oklonosti, stariji par je usvojio svoje unuče i to kao svoje dijete, ali sada dolazi do velike porodične drame.

Prenosimo vam njenu ispovijest od riječi do riječi:

“Biološka majka naše kćerke zove se Erika. Pre 11 godina zatrudnjela je sa našim sinom. Njih dvoje nisu htjeli dijete, a moj muž i ja smo tako žudjeli za još djece. Zbog toga smo predložili Eriki da rodi dijete, a za uzvrat ćemo joj mi dvije godine plaćati školovanje i stan. I sin i Erika su se složili. Pune dvije godine smo o njoj vodili računa.

Što se tiče našeg sina, na žalost, sa njim se sve manje čujemo i naši odnosi su zahladnjeli. Prije nekoliko mjeseci nas je posjetio i rekao da Erika želi da upozna kćerku. U početku smo se složili, ali kasnije smo se predomislili jer je naša kćerka u osjetljivom periodu. Već mjesecima je anksiozna i smatramo da bi je ovo upoznavanje još više psihički poljuljalo.

Erika sada ima 29 godina, a nedavno je dobila još jedno dijete. Ne mogu ni da zamislim kako bi se osjećala naša kćerka kada bi znala da je njena biološka majka, koja je tada nije htjela – sada ima novo dijete i porodicu. Još jedan problem su Erikini roditelji koji okolo šire neke loše priče o nama i govore kako Erika ima pravo da upozna svoje dijete.

Prije tri godine smo imali sličnu situaciju kada nam se Erika javila. Tada smo je nagovarali da sa upoznavanjem sačeka još malo dok djevojčica ne poraste. Tada nije bilo velike drame, ali sada se situacija mijenja. Svi su na njenoj strani.

Ja više i ne znam šta da radim?!”

Šta biste vi uradili da ste na mjestu ove žene? (Izvor: Stil.kurir)