Ilda Šaulić je kopija svoje bake: Pogledajte kako je izgledala Šabanova majka

Showbizz

Ilda Šaulić je kopija svoje bake: Pogledajte kako je izgledala Šabanova majka

Šaban Šulić, kralj narodne muzike, bio je voljen na prostoru cijele bivše Jugoslavije, ali ljubav koju su njegovi Šapčani osjećali prema njemu nije doživjela nijedna zvijezda.

Međutim, to nije nikakvo iznenađenje uzme li se u obzir da je Šaulić koristio svaku priliku kako bi posjetio svoj rodni grad i svoju Mahalu, u kojoj i dan danas živi njegova rođena sestra Sarajka, a u kojoj je sve do smrti živjela i Ilduza, majka Šabana Šaulića.

Nedavno je Šabanov rođak, Hasan Dudić, s novinarima posjetio ulicu u kojoj su zajedno odrastali, a tom prilikom za medije su govorile njihove komšije, koje su za kralja narodne muzike imale samo riječi hvale. Pored toga, rado su pričali i o njegovoj majci, koja je, kako kažu, bila poznata u cijelom Šapcu.

– Ilda je bila divna žena, sa svima je sve dijelila. Prve trešnje davala je djeci iz komšiluka. I ona je veoma voljela muziku, pa je na slavljima častila muzičare, igrala, pjevala… Svi smo je veoma voljeli – kaže jedna od komšinica.

I Šabanova sestra Sarajka ima samo lijepe riječi za majku, a ispričala je i nešto što do sada niko nije znao.

– Majka je jako voljela ljude, poštovala je sve praznike. Iako je bila muslimanka ona je farbala jaja, pa ih dijelila komšijama. Često se molila Svetoj Petki. Kad god bi se uželjela Šabana ona bi se pomolila Svetoj Petki. Ne bi ni tri dana prošlo, a on bi se pojavio na majčinim vratima – otkriva Sarajka.

Šabanova mlađa kćerka dobila je ime upravo po svojoj baki, a njegovoj majci Ildi. A, oni koji su poznavali pjevačevu majku kažu da je bila jedna od najljepših žena u Šapcu, te da je unuka osim imena, od nje naslijedila i ljepotu. A, da li je tako možete da procijenite po fotografijama, piše express. novi.ba