Otac je malo lupio svoju kćer (13), a ona je pozvala policiju i sada mora platiti kaznu

Region

Otac je malo lupio svoju kćer (13), a ona je pozvala policiju i sada mora platiti kaznu

40-godišnji otac iz Zagreba je malo lupio svoju kćer (13) zbog neizvršavanja kućanskih i školskih obaveza. Ona je kasnije pozvala policiju.  Prema presudi koja je donesena ovih dana, dogodilo se to dvaput lani u listopadu i prosincu u kući u Zagrebu, a otac je osuđen jer je time “počinio psihičko nasilje na štetu svoje malodobne kćerki“.

“U listopadu u popodnevnim satima u obiteljskoj kući, uslijed poteškoća i neslaganja u komunikaciji oko kućanskih poslova i školskih obaveza, kćerki je rekao da je lijena, neodgovorna i neposlušna, te ju je rukom udario po glavi.

Potom je u listopadu u popodnevnim satima, u kuhinji u obiteljskoj kući, iziritiran time što kći nije naučila za školu i prošetala psa, rukama ju gurnuo u tijelo, čime je otac kod maloljetne kćerke izazvao povredu dostojanstva i uznemirenosti”, navodi se u presudi.

Otac je na sudu sve priznao i rekao kako žali “da je došlo do ovoga, ima jako dobar odnos sa svojom djecom, te isto tako u obitelji razgovaraju o svemu bez zadrške”.

“Ovo je bio jedan izdvojeni slučaj, obećavam da se više neće ponoviti“, rekao je otac koji ima vlastiti privatni biznis, dobra primanja te dosad nikad nije osuđivan.

Sutkinja ga je proglasila krivim te ga kaznila sa 660 eura 26,50 eura troškova prekršajnog postupka. Presuda je nepravomoćna i otac se na nju može žaliti.

Prilikom odmjeravanja visine kazne, sud je okrivljeniku olakotnim cijenio priznanje, obećanje da to više neće ponoviti, te njegovu dosadašnju nekažnjavanost, a otegotnih okolnosti nije bilo”, zaključuje sutkinja u presudi, prenosi portal Danica. titox.net