Talijanka nazvala odrasle sinove parazitima pa ih deložirala iz kuće

Region

Talijanka nazvala odrasle sinove parazitima pa ih deložirala iz kuće

MAMA iz Italije kojoj je dojadilo parazitiranje njezinih sinova u obiteljskom domu dobila je neobičan sudski spor. 75-godišnja umirovljenica iz Pavije podnijela je tužbu protiv sinova starih 40 i 42 godine, izvještava CNN.

Prema tužbi, žena je bila nezadovoljna te je sinove opisala kao “parazite” koji su zaposleni, ali unatoč tome žive u njezinom domu i ne plaćaju joj najamninu. Ona je rastavljena i jedini prihod joj je mirovina, koju potroši na održavanje kuće i hranu. Sinovi financijski ne doprinose kućnom budžetu, čak i ne pomažu oko kućanskih poslova, navodi se u tužbi.

Sutkinja Simona Caterbi stala je na stranu majke i ovoga tjedna presudila da “velike bebe” (tal. “bamboccioni”) imaju rok do 18. prosinca da se isele iz majčinog stana.

“U zakonu ne postoji odredba koja punoljetnom djetetu daje bezuvjetno pravo da ostane u domu koji je isključivo u vlasništvu roditelja, protiv njihove volje i isključivo na temelju obiteljske veze”, napisala je u svojoj odluci, koju je objavio portal Prima Pavia.

U Italiji je uobičajeno i kulturološki prihvatljivo da odrasla djeca u 30-ima i dalje žive sa svojim roditeljima. Praksa zadržavanja u obiteljskom domu čak i u odrasloj dobi posebno je česta među muškarcima, koji se nazivaju “mammoni”, odnosno “mamini sinovi”.

Sinovi su podigli protutužbu kako bi svoju majku spriječili da ih izbaci iz stana, tvrdeći da su “roditelji po zakonu dužni uzdržavati djecu koliko god je potrebno”. Sutkinja Caterbi je priznala da postoji taj zakon, ali je ustvrdila da on nije opravdan u ovom slučaju, gdje su oba optuženika starija od 40 godina.

“Nakon što je određena dob premašena, dijete više ne može od roditelja očekivati nastavljanje obveze uzdržavanja izvan granica koje nisu razumne”, dodala je sutkinja.

Odvjetnik koji zastupa sinove rekao je lokalnim novinskim kućama da njih dvojica još nisu odlučili hoće li se žaliti na nalog za deložaciju. Izvor: Index.hr