Snaga majčinske ljubavi: Žena u Gazi 14 km vukla svoju djecu u autosjedalicama bježeći od granata

Region

Snaga majčinske ljubavi: Žena u Gazi 14 km vukla svoju djecu u autosjedalicama bježeći od granata

Zahvaljujući palestinskom novinaru Motazu Azaizi više od 13 miliona ljudi koji ga prate na Instagramu ima uvid u tragičnu svakodnevicu s kojom se narod u Gazi nosi više od mjesec dana. Stanivnici Gaze počeli su masovno napuštati to području kako bi se pokušali spasiti od neumornih izraelskih napada.

Nepregledna kolona djece, žena i staraca kreće se ulicom Salah-al Din prema jugu zemlje. Osim snimaka smrti, boli, patnje i stradanja, Motaz u svojim videima pokušava prikazati i hrabrost palestinskog naroda te snagu i volju za životom koja ih ne napušta ni u najgorim trenutcima.

Na svom Instagram profilu sada je objavio snimku u kojoj se vidi kako jedna majka vuče svoje dvoje djece u automobilskim sjedalicama dok na leđima nosi i velike torbe. Super mama. Više od pet sati vukla je svoje dvoje djece što je 14 kilometara.

Od obale Gaze do sredine područja”, napisao je Motaz uz video koji je pokupio skoro milion lajkova.

“Postoje super mame i palestinske mame. One su otpornije, hrabrije i najmoćnije mame koje sam ikad vidjela.

Pojam ‘Supermama’ treba zamijeniti sa ‘Palestinska mama'”, napisala je jedna pratiteeljica. Ova hrabra žena pješice, po vrućini, vuče svoju djecu u autosjedalicama iz sve snage tražeći sigurnost.

Sa svojim stvarim na leđima i težinom svijeta na ramenima. Ona je personifikacija majčinstva”, poručio je drugi pratitelj.

Podsjećamo, Azaiza je povodom mjesec dana od početka izraelskog bombardovanja Pojasa Gaze napisao:

“Ne znam… Šta uraditi više, šta izgubiti više, šta pokazati više?

Svi ćemo biti ubijeni, a teror će nas uništiti iznutra i niko neće zaustaviti ovaj genocid”, napisao je Azaiza i poslao poruku svijetu da prestane samo davati savjete. Klix.ba