Indi prestala da diše, ali se oporavila: Teško bolesnoj bebi ukinut tretman za održavanje života…

Region

Indi prestala da diše, ali se oporavila: Teško bolesnoj bebi ukinut tretman za održavanje života…

Teško bolesna osmomesečna beba Indi Gregori prebačena je u hospis, a njen otac kaže da se “žesto bori”. Njeni roditelji su se borili da ponište višestruke sudske presude u svojim pokušajima da ćerku zadrže na aparatima za održavanje života.

Lečenje za održavanje života povučeno je jednoj teško bolesnoj devojčici koja je bila u centru pravne bitke, saopštila je organizacija kampanje koja podržava njene roditelje, prenosi “Sky News“. Osmomesečna Indi Gregori prebačena je iz Kraljičinog medicinskog centra u Notingemu u hospis, saopštio je u nedelju “Christian Concern”.

Prestala je da diše u subotu uveče, ali se onda oporavila, saopštila je organizacija.

“Ona se teško bori”, rekao je njen otac Din Gregori.

Indi je rođena u februaru sa retkom mitohondrijskom bolešću, genetskim stanjem koje troši energiju. Njeni lekari su rekli da pati od značajnog bola i uznemirenosti i da je lečenje uzaludno. Gospodin Gregori i Indina majka Kler Stanifort borili su se da ponište više sudskih presuda o lečenju njihove ćerke, ali nisu bili uspešni.

Kako se saznaje, Indi je prebačena iz bolnice u Notingemu vozilom hitne pomoći uz pratnju policije.Navodi se da je bila opuštena i spavala tokom puta do bolnice. Andrea Vilijams, izvršna direktorka “Hrišćanskog pravnog centra”, rekla je: “Din i Kler su uz svoju dragocenu ćerku Indi, čuvajući je. Molimo za vaše molitve za njih”.

Prelazak Indi u hospis usledio je nakon što je Apelacioni sud u petak odbacio prigovor njenih roditelja na raniju odluku da joj aparat za održavanje života treba da bude isključen ili u bolnici ili u hospisu. Njeni roditelji su rekli da joj treba dozvoliti da nastavi lečenje kod kuće.Sudija Pil je zaključio da bi “ekstubacija i palijativno zbrinjavanje u porodičnom domu bili sve, samo ne mogući”.

Njeni roditelji, koji su iz Ilkestona u Derbiširu, takođe nisu uspeli u pokušaju da Indi prebace u bolnicu u Rimu gde joj je ponuđeno lečenje i italijansko državljanstvo. Sudija je zaključio da preseljenje u Italiju ne bi bilo u najboljem interesu Indi, a sudije Apelacionog suda su podržale tu odluku.

Vatikanska pres služba objavila je u subotu saopštenje u kojem se navodi da se papa Franja moli za porodicu.

“Papa Franja grli porodicu male Indi Gregori, njenog oca i njenu majku; moli se za njih i za nju, i obraća svoje misli na svu decu širom sveta u ovom trenutku koja žive u bolu ili rizikuju svoje živote zbog bolest ili rata”, navodi se u saopštenju. (Telegraf.rs)