BAKA U 99. GODINI OTKRILA KO JOJ JE BIOLOŠKI OTAC: Nikada nije saznala zašto je usvojena sa 3 godine, a onda je usledio ŠOK OBRT

Zanimljivosti

BAKA U 99. GODINI OTKRILA KO JOJ JE BIOLOŠKI OTAC: Nikada nije saznala zašto je usvojena sa 3 godine, a onda je usledio ŠOK OBRT

Stogodišnja baka otkrila je ko joj je biološki otac u svojoj 99. godini. Merijen Stejsi, koja ima petoro unuka i dva praunuka. Rođena je u Londonu 5. novembra 1923. godine, a data je na usvajanje kada je imala tri godine i nikada nije saznala zašto, piše Daily mail.

Merijen se preselila u Hempšir kada je usvojena, a potom je opet promenila mesto boravka, živela je u Kentu od svoje 43. godine, na manje od sat vremena udaljena od mesta gde joj je živeo otac. Ali, ona o ovome nije imala pojma, dok njena ćerka, Kerolin Vojs, nije sprovela istraživanje i DNK testiranje da bi otkrila ko joj je deda.

Herijet Foks (58), jedna od tri ćerke Merijen Stejsi, rekla je da je njenoj sestri trebalo osam godina da istraži ko im je deda. Prema rečima njene ćerke, Merijen ima vaskularnu demenciju, pa je njeno razumevanje tog otkrića pomalo izmenjeno. Ona zna ko je on, a i išle su da posete njegov grob.

– Saznala je ono za čime je žudela ceo život i što se pitala ceo život, a to je ko joj je otac – rekla je nakon šok obrta.

Saznala je da su oboje vegatarijanci, kao i da su oboje veoma brinuli o drugim ljudima, ona je bila hraniteljka i učiteljica, a njen otac je posle karijere advokata odabrao karijeru doktora. Oboje su dugovečni, Merijenina porodica smatra da je njen otac doživeo 90 godina.

Merijen je 5. novembra proslavila 100. rođendan.

– Osećam se pivilegovano jer su ljudi izgleda zadivljeni time da neko može da doživi 100 godina, mada se ja tu ništa ne trudim – rekla je Merijen. – Ako mene pitate, tu je samo sreća posredi. Najuzbudljivija sttvar koju sam uradila u životu je što sam pilotirala avionom, obožavala sam to. U svojoj 70. pravila sam krugove avionom. Sigurna sam da me je preuzimanje rizika održalo mladom, zajedno sa mojim pozitivnim pogledom na život. Putovala sam u mnoga mesta na svetu u različitim periodima života, uglavnom sa mužem, koji je mnogo voleo da putuje.

– Od nedavno sam malo starija i nisam putovala toliko mnogo, sad više ostajem kod kuće. Zahvalna sam svim ljudima koji su mi poogli da doživim stotu – rekla je Merijen. (Kurir.rs/Telegraf)