Tragedija: Petnaestogodišnji dječak skočio sa škole, objavljen snimak da su ga vršnjaci ohrabrivali na to

Region

Tragedija: Petnaestogodišnji dječak skočio sa škole, objavljen snimak da su ga vršnjaci ohrabrivali na to

Očajni otac dječaka odlučio je podijeliti uznemirujući snimak posljednjih trenutaka života svog sina s medijima, s nadom da će to podstaći promjene u sistemu i spriječiti slične tragedije u budućnosti. Na snimku, koji je Romanov otac ustupio mediju Nove Čas, vidi se mladi Roman kako hoda po krovu škole, suočen s najtežim mislima.

U pozadini se čuju glasovi djece koje ga podstiču da skoči.

“Romane, skoči!”, odzvanjalo je ulicom.

Romanova majka, zajedno s razrednim starješinom i zamjenikom direktora, stigla je u školu u pokušaju da ga odvrati od tragičnog čina, ali nažalost, nisu uspjeli.

– Roman je sve vrijeme stajao na ivici krova, a onda je raširio ruke i skočio, odmah pored mene.

Vrištala sam, bila sam u šoku.

Nažalost, udario je glavu o beton, povrede koje je doživio bile su kobne – rekla je neutješna majka. Roditelji preminulog dječaka tvrde da je njihov sin bio žrtva sistematskog zlostavljanja u školi, ističući da su njihove prethodne pritužbe ignorisane od strane razrednog starješine i direktora škole.

Očajni otac je odlučio podijeliti snimak kako bi javnost vidjela posljedice zlostavljanja i apelovao da se preduzmu ozbiljni koraci kako bi se spriječile slične tragedije u budućnosti. Do ove strašne tragedije došlo je u školi u Parhovani, u okrugu Trebišov. pressmediabih.com