OVO SU GLAVNI AKTERI, ORGANIZOVALI ORGIJE U KOTORSKOJ POLICIJI: Inspektori bludničili, sve slikali, pa slali EKSPLICITAN sadržaj

Region

OVO SU GLAVNI AKTERI, ORGANIZOVALI ORGIJE U KOTORSKOJ POLICIJI: Inspektori bludničili, sve slikali, pa slali EKSPLICITAN sadržaj

Povodom informacija sa kojima je upoznata javnost putem medija, a tiču se vršenja nedozvoljenih radnji eksplicitnog sadržaja od strane policijskih službenika u prostorijama OB Kotor, o čemu su obaveštavali Ljuba Milovića, reagovao je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

On je rekao da postoje bezbednosne smetnje za dalji rad policijskih službenika Slobodana Vulanovića i Marka Novakovića, koje je Specijalno policijsko odeljenje identifikovalo kao policijske službenike koji vode prepisku 30. jula 2020. godine sa Ljubom Milovićem i šalju mu fotografije eksplicitnog sadržaja o radnjama u OB Kotor sa dve ženske osobe. Mediji su objavili da su dva inspektora policije u prostorijama OB Kotor organizovala orgije sa dve ženske osobe, a o tome su preko kriptovanog telefona obaveštavali policajca Ljuba Milovića, koji se tereti da je na vrhu “kavačkog klana”.

Šaranović je rekao da su odmah reagovali.

“Odmah po saznanju preduzeo sam sve neophodne mere i radnje iz nadležnosti ministarstva, kako bi se upoznali sa svim okolnostima. Ministarstvo unutrašnjih poslova je povodom ovog događaja već preduzelo radnje i obavestilo Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru, koje je dalo obavezujući nalog da se utvrde sve činjenice i okolnosti sa ciljem rasvetljavanja ovog slučaja (saslušanje policijskih službenika i devojaka sa fotografija, pribavljanje materijala sa nadzornih kamera, pribavljanje sadržaja sa SKY komunikacije od SDT i dr.). Po dobijanju predmetnog sadržaja od Sektora za borbu protiv kriminala, Komisija za proveru bezbednosnih smetnji je prikupila sve neophodne podatke i mišljenja u skladu sa zakonom i utvrdila da postoje bezbednosne smetnje za dalji rad policijskih službenika Slobodana Vulanovića i Marka Novakovića, koje je Specijalno policijsko odeljenje identifikovalo kao policijske službenike koji vode prepisku 30. jula 2020. godine sa Ljubom Milovićem (predmetni sadržaj iz SKY komunikacije) i šalju mu fotografije radnji eksplicitnog sadržaja koje vrše u prostorijama OB Kotor, sa dve ženske osobe” naglasio je Šaranović.

On je pojasnio da je za jednim od policajaca raspisana poternica.

“Kada su u pitanju policijski službenici koji su akteri ovog događaja, obaveštavam javnost da je policijskom službeniku Marku Novakoviću, koji je u bekstvu i za kojim je raspisana međunarodna potjernica, evidentiran prestanak radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova, dok je drugi policijski službenik Slobodan Vulanović trenutno u pritvoru i privremeno je udaljen sa rada, zbog čega sam tražio od direktora Uprave policije da preduzme radnje iz svoje nadležnosti”, tvrdi ministar.

Šaranović naglašava kako u borbi protiv organizovanog kriminala ovakvi pojedinci, koji svojim djelovanjem kompromituju čast i ugled institucije, bez dileme, neće biti deo ministarstva.

“Naš stav povodom ovakvih dešavanja je nedvosmislen – neće biti mesta ni za jednog policijskog službenika koji na bilo koji način krši kodeks policijske etike i šteti ugledu policijske profesije. Svaki naš potez biće usmeren isključivo u pravcu da Uprava policije bude ogledalo savremene Crne Gore i primer profesionalnosti. U borbi protiv organizovanog kriminala ovakvi pojedinci, koji svojim delovanjem kompromituju čast i ugled institucije, bez dileme, ne mogu i neće biti deo ministarstva. Naprotiv, oni mogu biti samo predmet naše obrade”, kazao je Šaranović.

U prostorijama policije u Kotoru 30. jula 2020. godine dva inspektora policije organizovala su orgije sa dve ženske osobe, a o tome su preko kriptovanog telefona obaveštavali policajca Ljuba Milovića, koji se tereti da je na vrhu “kavačkog klana”, prenosi portal Borba. Pomenuti portal navodi da je došao u posed fotografija koje su deo spisa koji je Europol dostavio nadležnim organima o presretnutim porukama.

Jedna od dve ženske osobe bila je u centru afere godinu dana ranije kada je osuđenik Đ.P. koji kaznu izdržava u Specijalnoj bolnici za psihijatriju Kotor, objavio fotografiju na kojoj je, u bolničkoj sobi, sa jednom obnaženom i drugom delimično obnaženom ženskom osobom, koja je obučena u uniformu zdravstvenog radnika.

Na pomenutim fotografijama jasno se vide nedolične radnje u policijskoj stanici, a sve to prate i poruke koje jedan od inspektora šalje Ljubu Miloviću.

“E vidi je šta radi u stanicu policije”, glasi jedna od razmenjenih poruka sa Skaja. Kurir.rs/RTCG