Preminuo mladić kojeg je majka zapalila…

Region

Preminuo mladić kojeg je majka zapalila…

Dvadesetšestogodišnji Aleksandar Tomin iz Srpske Crnje koga je navodno zapalila majka Smilja M. (44) preminuo je rano jutros u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu nakon sedam dana mukotrpne borbe za život. On je podlegao ranama koje je zadobio kada ga navodno majka polila benzinom i zapalila u kući svog emotivnog partnera Lj. Š. (58) i gdje je tom prilikom zadobio opekotine na preko 50 odsto tijela, javlja “Blic”.

Smilji M. određen je pritvor nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kikindi gdje je osumnjičena izjavila da ona to nije uradila već da se povrijeđeni mladić sam polio benzinom. Informaciju da je Aleksandar preminuo “Blic” je dobio i iz porodice nesrećnog momka gdje su kroz suze rekli da su u šoku i da ne mogu da pričaju.

Kako se nezvanično saznaje, Smilja je pred tužiocem rekla da nije zapalila svog sina a njen emotivni partner izjavio je da se ne sjeća incidenta, pa mu nije određen pritvor.

– Ona je rekla da se on sam zapalio. Dok se ne utvrde sve okolnosti, ne može se tvrditi da je majka polila sina i zapalila ga. Istraga će pokazati pravu istinu, ukoliko Smilja M. ne prizna zločin ranije- rekao je izvor iz istrage.

Mještani ovog naselja u Banatu navode da je Smilja u Srpskoj Crnji poznata po nasilju i više puta je hapšena. Kako je “Blic” već izvještavao, Smilja je prije oko dva mjeseca pokušala da zapali dvojicu svojih sinova.

– Aleksandar i mlađi S. T. (14) su joj došli u posjetu, a ona je bila u alkoholisanom stanju. Dječaci su uspjeli da pobjegnu i prijavili su policiji, gdje postoji službena bilješka o tom incidentu, a slučaj je prijavljen i nadležnom tužilaštvu u Kikindi. Trebalo je još tada da je iz kućnog premjeste u pravi zatvor, možda bi ova nesreća bila izbjegnuta- ispričala je Smiljina rođaka. Izvor: Avaz