Djevojčica (13) počinila samou*ojstvo zbog sadržaja na TikToku, tvrdi otac…

Region

Djevojčica (13) počinila samou*ojstvo zbog sadržaja na TikToku, tvrdi otac…

Maia Walsh (13) iz Basildona u Velikoj Britaniji počinila je samoubojstvo šest mjeseci nakon što je otvorila profil na društvenoj mreži TikTtok, a njezin otac vjeruje da je upravo to razlog zašto si je djevojčica oduzela život.

“Tata, mogu li preuzeti Tiktok?”, bilo je pitanje koje je otac djevojčice, Liam Walsh, dobio pet mjeseci nakon što je djevojčica napunila 13 godina, prenosi Independent.

Međutim, šest mjeseci od tog trenutka otac je dobio vijest da se njegova djevojčica ubila.

“Maya je mrtva – vrisnula je njena majka, a te riječi će me zauvijek proganjati”, rekao je Liam.

“Bila je sretno dijete, dobra u školi, voljela je igrati Minecraft sve do trenutka kada je instalirala TikTok”, naveo je.

Naveo je da od trenutka kada je preuzela spomenutu aplikaciju njen život više nije bio isti. Samo mu nije jasno zbog čega je djevojka “digla ruku”. Maini roditelji su među osobama koje su nekoliko mjeseci prije njezine smrti na društvenoj mreži pokrenule zahtjev za potpunom transparentnošću Mainih podataka.

Otac je izjavio da je pretražujući povijest na TikToku vidio dva uznemirujuća videa koja opravdavaju i zagovaraju samoozljeđivanje i samoubojstvo.

Nedavno je majka iz Essexa pronašla svog sina beživotnog na podu kupaonice, što je, kako ona vjeruje, rezultat opasnog izazova na društvenim mrežama. Policija je na njegovom telefonu pronašla dva videa koji to potvrđuju, a Isaac Kenevar je izgubio život pokušavajući odgovoriti na pitanja. (novizivot.net)