Ovo je balkanski Lucifer. Za sve što je radio prijeti mu 221 godina robije…

Region

Ovo je balkanski Lucifer. Za sve što je radio prijeti mu 221 godina robije…

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je danas sudu da osudi na ukupno 221 godinu zatvora 18 pripadnika organizovane grupe osumnjičenih za preprodaju droge na području Beograda. Osumnjičeni se dovode u vezu sa organizovanom kriminalnom grupom Veljka Belivuka, kojoj se sudi u posebnom postupku.

Osumnjičenima je na teret stavljeno krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga, a Lazaru Marinkoviću Luciferu koji je naznačen kao vođa grupe i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sumnja se da je ova grupa, odnosno organizator, pripadnici, više maloljetnika i više NN osoba, djelovala od početka jula 2021. do 29. marta prošle godine na području Beograda radi izvršenja krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga.

Osumnjičeni su da su preprodavali kokain, heroin, marihuanu i amfetamin, čime su ostvarili znatnu protivpravnu imovinsku korist. Drogu su prodavali u beogradskom naselju Karaburma, na dva beogradska splava i u jednom klubu, a drogu su dostavljali i na adrese kupaca, navodi se u optužnici.

Pripadnici ove kriminalne grupe uhapšeni su 29. marta prošle godine, dok su trojica osumnjičenih već bila u pritvoru u trenutku hapšenja. Izvor: Raport