(VIDEO) LEDENI DEČAK NA MINUS 9 SVAKO JUTRO PEŠAČIO 5 KM DO ŠKOLE! Njegova priča potresla svet: “Krivio sam roditelje što ovako živimo…”

Region

(VIDEO) LEDENI DEČAK NA MINUS 9 SVAKO JUTRO PEŠAČIO 5 KM DO ŠKOLE! Njegova priča potresla svet: “Krivio sam roditelje što ovako živimo…”

Vang Fuman je postao poznat kao kineski “ledeni dečak” početkom 2018. godine, kada je njegova priča postala viralna. Njegova porodica je bila među milionima u zemlji koji su živeli u siromaštvu i on je sa svojih 8 godina morao da ulaže nadljudske napore samo da bi došao do škole. Ovo je njegova priča.

Dečak iz zabačenog sela na jugozapadu Kine hodao je na -9 stepeni Celzijusa skoro pet kilometara svakog dana da bi stigao do škole. Teško stanje ovog dečaka podstaklo je i vlasti da reaguju.⁠ Za manje od dva dana donirano je oko 300.000 juana kako bi zima te godine bila samo malo prijatnija za decu u ovom udaljenom delu zemlje.

Od tada se porodica preselila u novi dom i počela da se bavi uzgojem stoke, a danas je njihov kvalitet života znatno poboljšan.

Tokom pandemije, Fumanovi roditelji dobili su još dvoje dece, a ranije ove godine, njegova starija sestra je primljena u srednju školu koja zahteva skupe školarine. “Post” je nedavno posetio porodicu Vang da vidi kako danas žive.

– Ranije sam krivio svoje roditelje što ovako živimo, ali danas mislim da je ovde na selu život isti svakoj porodici. (Kurir.rs/ŽenaBlic/A.G)