POZVALA JE PRIJATELJE NA ROĐENDAN, A ONDA JE DOŽIVELA SCENU KOJA JU JE DOTUKLA: Nije ni slutila šta će se desiti

Ispovijesti

POZVALA JE PRIJATELJE NA ROĐENDAN, A ONDA JE DOŽIVELA SCENU KOJA JU JE DOTUKLA: Nije ni slutila šta će se desiti

Prijateljstvom kao pojmom, bave se mnoge društvene nauke kao što je sociologija i filozofija, a prijatelji su ključni u životu svakog čoveka kao društvenog bića. Ono što je najvažnije u negovanju ovog odnosa jeste poštovanje i razumevanje, jer ukoliko toga nema veoma često dolazi do raznih nesuglasica, pa čak i bespotrebnih svađa.

Ispovest jedne žene nateraće vas da se zapitate da li uvek imate razumevanja za svoje prijatelje, ili često sebe stavljate na prvo mesto. Odgovor koji je dobila od savetnice za društvene odnose mnogima će otvoriti oči. Naime, u ispovesti koju je podelila objasnila je situaciju koja ju je veoma potresla. Njena najbolja prijateljica se nije pojavila na njenom rođendanu iz razloga za koji ona smatra da je besmislen.

– Borim se sa postkovid sindromom i nisam mogla da proslavim 40. rođendan pre nekoliko meseci. Nedavno sam organizovala večeru za nekoliko prijatelja i njihove supruge. Jedna od mojih prijateljica je predložila mesto gde bismo mogli da odemo i bila je oduševljena. Međutim, noć pre proslave mi je poslala poruku u kojoj je navela da neće doći jer ipak nema ko da joj čuva decu i nije želela dalju komunikaciju – započela je svoju ispovest ova žena, piše Miror.

Na rođendanu ove žene nije se pojavila njena najbolja prijateljica. Bila je povređena njenim postupkom, jer su svi drugi pronašli rešenje.

– Svi prijatelji s pronašli način da im deca budu na sigurnom tih par sati koje su želeli da provedu sa mnom i mojim suprugom. Iznajmili smo i minibus i bilo je jako lepo druženje. Međutim, nedostajala mi je najbolja prijateljica – rekla je tužna žena.

Ona se pita da li to ima veze sa bolešću sa kojom se bori.

– Ne znam da li je to povezano s tim što se mesecima borim sa koronom, ali ne mogu da tolerišem ovakvo ponašanje, pa sam se udaljila od nje. Stvarno smo dobre prijateljice i želim da bude iskrena prema meni. Da li možda previše dramatizujem, volela bih da čujem vaše mišljenje – pitala je ova žena.

Savetnica za društvene odnose joj je rekla da se sve rešava samo iskrenim razgovorom i da joj da drugu šansu. Savetnica je rekla da nije rešenje u svađi već u iskrenom razgovoru.

– Možda je imala veliku svađu sa suprugom i nije želela da ulazi u detalje, pa joj nije bilo do slavlja. Verujem da se nešto desilo čim vam je jasno stavila do znanja da ne prihvata nikakvu pomoć. Umesto da se ljutite pokušajte da je razumete i da joj stavite do znanja da je u redu što nije mogla da dođe. Ukoliko želite da ostanete prijateljica sa ovom ženom, nemojte ovo da pretvorite u razlog sa svađu. Recite joj da vam je žao što nije došla na večeru, ali da niste ljuti na nju i da jedva čekate da je vidite – rekla je Kolin. (espreso.co.rs)