UŽIVO DIVLJANJE I NASILJE “SRBIJE PROTIV NASILJA”: Razbili vrata i pokušavaju upad u Skupštinu grada, ubacuju baklje u zgradu!

Region

UŽIVO DIVLJANJE I NASILJE “SRBIJE PROTIV NASILJA”: Razbili vrata i pokušavaju upad u Skupštinu grada, ubacuju baklje u zgradu!

19.42 – Obraćanje predsednika u 20 časova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se u 20 časova iz zgrade Predsedništva.

19.23 – Uskoro obraćanje predsednika Vučića

Povodom pokušaja nasilnog upada u Skupštinu grada Beograda predstavnika liste Srbija protiv nasilja, očekuje se uskoro obraćanje najviših predstavnika državne vlasti i posebno predsednika Vučića.

19.14 – Razbijena vrata na ulazu Skupštine grada, pokušan upad u zgradu

Grupa demonstranata, na čelu sa Srđanom Milivojevićem i Vladimirom Obradovićem sa liste “Srbija protiv nasilja”, pokušavaju na silu da upadnu u Skupštinu grada Beograda.

Nakon što su razbili staklo na vratima, njih su zadržale policijske snage na ulazu u zgradu, koje su iskoristile i suzavac. Demonstranti su ubacivali i baklje u zgradu. Predstavnik obezbeđenja se na kratko pojavio na ulazu u zgradu, i objasnio je Milivojeviću i Obradoviću da je upad u državni objekat krivično delo.

Podsećamo, nekoliko stotina građana okupilo se večeras na poziv prestavnika liste “Srbija protiv nasilja”, po sedmi put ispred zgrade stare skupštine, gde se nalazi sedište Republičke izborne komisije (RIK).

Oni traže poništavanje izbora na svim nivoima zbog navodnih nepravilnosti koji su uticali na rezultat izbora. Saobraćaj u Ulici kralja Milana od raskrsnice sa Kneza Miloša do Terazija je blokiran. kurir.rs