ODLAZAK KOJI JE POTRESAO REGION: ARMIN NIJE I NEĆE BITI ZABORAVLJEN…

Showbizz

ODLAZAK KOJI JE POTRESAO REGION: ARMIN NIJE I NEĆE BITI ZABORAVLJEN…

Vijest o smrti Armina Begovića, sina bh. pjevača Enesa Begovića, zauvijek je obilježila 13. juni. Mediji su prenijeli kako je pjevačev sin od rođenja imao autoimuno oboljenje sa kojim se borio godinama, a najveću ulogu u toj borbi za zdravlje, imao je upravo Enes koji je sa sinom obišao mnoge klinike i doktore.

Nakon dužeg liječenja, Armin je živio svoje najbolje dane, bio je zaposlen u Ministarstvu vanjskih poslova BiH i uskoro se trebao ostvariti u najvažnijoj životnoj ulozi. Trebao je postati otac. Posljednje dane zbog pogoršanog zdravstvenog stanja bio je na Infektivnom odjeljenju KCUS-a u Sarajevu gdje je i preminuo.

Čitava javnost bila je u šoku nakon ove tužne vijesti. Enes se od tog dana potpuno povukao i nije se oglašavao. Podrška i riječi utjehe stizale su sa svih strana. Dva dana poslije, na Gradskom groblju Bare klanjana je dženaza. Brojne kolege s estrade i prijatelji stigli su tada u Sarajevo iz svih bh. gradova, ali i regiona kako bi izrazili saučešće Enesu Begoviću.

Među prisutnim su bili, između ostalog, Halid Bešlić, Edin Džeko, Mladen Vojičić Tifa, Haris Džinović, Dragan Kojić Keba, Šerif Konjević, Fahrudin Pecikoza, Dino Muharemović, Adnan Nezirov, Armin Bijedić, Slađana Mandić, Šaban Forić, Alma Čardžić…

Skoro mjesec dana nakon njegove smrti, na svijet je stigao nasljednik.

Ostaje sjećanje na ovog izvanrendog mladića koji nije i neće biti zaboravljen. (E.M.)