Mihaela krivi sebe za smrt kćerke Melise (2): Advokat otkrio gdje je bila majka kad je djevojčica upala u rijeku

Region

Mihaela krivi sebe za smrt kćerke Melise (2): Advokat otkrio gdje je bila majka kad je djevojčica upala u rijeku

Njemačko tužilaštvo istražuje majku Mihaelu M. (24) zbog ubistva iz nehata u slučaju smrti njene kćerke Melise (2). Mihaela je optužena da je prekršila dužnosti nadzora, prenosi Bild. Njen advokat Detlef Kroger otkrio je kako se mlada žena iz Moldavije osjeća nakon tragedije koja je šokirala cijeli kraj.

“Majka je veoma loše.

Najgora stvar koja može da se desi majci, dogodila se njoj”, rekao je on. Advokat je dodao da majka, naravno, krivi sebe za smrt kćerke. Kada je dvogodišnja Melisa napustila kuću u okolini Zigmaringena neprimećena, njena majka je na kratko otišla u toalet.

Prema policijskoj istrazi, Melina je upala u reku Lauhert 17. decembra, samo 30 metara od porodične kuće. Nakon velike potrage, njeno tijelo je pronađeno dva dana kasnije. Djevojčica se udavila. Advokat Kroger pripisuje kontradiktorne informacije o Melisinoj odjeći grešci u prevodu.

Prema navodima policije, majka je rekla da je njena kćerka otišla iz kuće u pidžami. U stvari, Melisa je bila u potpunosti obučena i imala je cipele kada je pronađena.

“Moja klijentkinja uopšte ne govori njemački.

Nerazumjevanje pripisujem problemu u komunikaciji”, rekao je advokat. Ubistvo iz nehata može dovesti do pet godina zatvora. Ali moguće je i da će Melisina majka ostati nekažnjena. Za ocenu javnog tužilaštva odlučujuće je da li se povreda nadzorne obaveze smatra ozbiljnom.

Prema rečima advokata Krogera, krivične posledice su od sekundarnog značaja.

“Nema gore kazne za majku od smrti njenog deteta”, zaključio je on. (Telegraf.rs)