Malenu Iris Je Acetonom Za Nokte Otrovala Maćeha: Četiri Dana Se Borila Za Život

Region

Malenu Iris Je Acetonom Za Nokte Otrovala Maćeha: Četiri Dana Se Borila Za Život

Maćeha Aleisia Owens (20) optužena je za ubojstvo 18-mjesečne kćeri svog dečka u Pennsylvaniji, nakon što je djevojčica progutala baterije, vijke i perle. Optužena je za tri točke ubojstva, pet za teške napade i jednu točku za ugrožavanje sigurnosti djece.

Mala Iris odvedena je u bolnicu 25. lipnja, a četiri dana kasnije je na žalost preminula. Tijekom istrage policija je utvrdila da je Aleisia na internetu tražila tvari štetne za djecu. Obdukcijom je utvrđeno da je u tijelu male Iris pronađen aceton, koji se koristi za skidanje laka sa noktiju.

Aceton, koji je pronađen u njenom tijelu, doveo je do trovanja i otkazivanja organa. Tijekom istrage policija je utvrdila da je djevojčica prije smrti progutala gumbaste baterije, metalne vijke i kuglice koje su pronađene u njezinom želucu tijekom obdukcije. Sve navedene predmete djevojčica je progutala između 30. ožujka i 1. travnja.

Aleisia je mjesecima prije tragedije istraživala što bi se dogodilo da dijete popije aceton i neke druge otrovne kozmetičke proizvode. Ona je u četvrtak uhićena, a tijekom čitanja optužnice nije pokazala da se kaje.

“Sretni smo što je uhapšena. To je prvi korak. Bit će ovo dug proces”, rekao je djed preminule Iris.

Malena Iris živjela je s mamom, bakom i djedom, a otac je imao pravo viđanja. Irisini roditelji bili su u vezi dvije godine prije nego što su se rastali. Nakon toga tata je otpočeo vezu sa Aleisiom koja je trajala oko godinu i pol dana.

“Nemam riječi za ono što se dogodilo mojoj bebi, mom anđelu. Nisam vjerovala da ću se ikada oprostiti od nje”, napisala je majka Emily na Facebooku nakon kćerine smrti.

Otac djevojčice nije se oglašavao na društvenim mrežama nakon smrti kćeri i uhićenja njegove djevojke. (novizivot.net)