Djevojka Ana pojela tiramisu u restoranu i preminula…

Region

.Djevojka Ana pojela tiramisu u restoranu i preminula…

Ana Belisario (20) umrla je 5. februara prošle godine u bolnici San Rafaele u Italiji nakon što je doživjela anafilaktički šok prilikom večere s dečkom u restoranu brze hrane u Milanu 26. januara. Zbog smrti 20-godišnjakinje pokrenuta je istraga, i to zato što je Ana bila alergična na mliječne proizvode, a poslužen joj je desert tiramisu koji je bio napravljen s mlijekom, iako je bio deklarisan kao veganski.

Pod istragom za ubistvo iz nehata su dvije žene koje vode jednu poslastičarnicu, a koje su bile odgovorne za snabdijevanje restorana s desertima. Preliminarna istraga sugeriše da su osumnjičene pomiješale fakturu veganskih slatkiša s desertima koji sadrže mlijeko, što je rezultiralo fatalnim ishodom za mladu ženu, prenijele su su italijanske dnevne novine “Korijere dela sera”.

U izvještaju istrage tvrdi se da kompanija nije spriječila mešanje dvije proizvodne linija u laboratorijskoj poslastičarnici, koja je u to vrijeme snabdijevanja 63 italijanska restorana veganskim proizvodom Tiramisun. U rekonstrukciji koju su u ponedjeljak, gotovo godinu dana nakon Anine smrti, napravili tužioci navodi da nije poštovano razdvajanje sastojaka, a da osoblje nije prošlo odgovarajuću obuku, osim četvorosatnog kursa, prenosi “Večernji”. titox.net