NOVA DRAMA OKO STARATELJSTVA! Severina o odluci suda da se njen SIN VRATI OCU: “Moje dete nije vreća krompira!”

Showbizz

NOVA DRAMA OKO STARATELJSTVA! Severina o odluci suda da se njen SIN VRATI OCU: “Moje dete nije vreća krompira!”

Dramatičan zaplet u borbi za starateljstvom nad sinom Aleksandrom, između Severine i njenog bivšeg, dogodio se nakon što je Vrhovni sud ukinuo presudu Županijskog suda u Splitu koji je povredio Zakon o parničnom postupku. Ali, borba pevačice za sina neće prestati. Kako je rekla, boriće se do zadnje kapi krvi.

Novi preokret dogodio se navodno u parnici pevačice Severine Vučković i biznismena Milana Popovića. Milan i Severina više neće imati zajedničko starateljstvo, što je 2021. odredio Županijski sud u Splitu već se Aleksandar, koji će uskoro napuniti 12 godina – opet vraća ocu. Ta odluka odmah stupa na snagu, nezavisno o eventualnoj žalbi pevačice, navode hrvatski mediji.

Šta je u pozadini ove priče, i da li je istina da će Severina starateljstvo nad maloletnim Aleksandrom morati prepustiti dečakovu ocu, komentarisala je i sama Severina. “Evo sad su i Vrhovne sudije dali svoj sud. Digli su ruku u ime mog deteta koje nikad nisu videli, s kojim nikad nisu razgovarali, koje ima svoj život, svoje misli i koji deset godina trpi torturu pravosuđa, i ja zajedno s njim. Ne mogu sada sada tražiti nepravilnosti u odlukama Vrhovnog suda, ne mogu više tražiti ikakve nepravilnosti, a pogotovo ove koje su doneli protivno pravnoj praksi Ustavnog suda, kako kaže moja advokatica”, navodi ona.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Severina (@severina)

“Ali, boriću se do zadnje kapi krvi za svoje dete, bez kog sam bila 20 meseci, nećete se igrati s mojim detetom. S kojim pravom. Moje dete nije vreća krompira s kojim ćete trgovati.” rekla je i dodala, “Pojednostavljeno, ovo može značiti da ću ponovo svoje dete, koje sam rodila, odgajam, školujem, koje je živelo sa mnom od rođenja, viđati utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati i svaki drugi vikend subotu i nedelju. Nećete me više zafrkavati i protivno želji deteta. Ono živi i ide u školu u Zagrebu, za razliku od njegovog oca. Sramota me ove države da se ovakve stvari rade detetu, da ja ne smem govoriti da ne bih nekoga uvredila.”

“Prošla sam svu golgotu hrvatskog pravosuđa pa ću i ovu Vrhovnoga suda, ali prošla sam je sa svojim detetom. Ja sam tu nebitna. Kao što se sudije štrajkom bore za svoje plate, tako ću se i ja i dalje boriti za svoje dete koje se izjasnilo da želi živeti sa mnom, što očito nikoga nije briga, a naročito neke koji su korumpirani”, kazala je pevačica.

Severinina advokatica nema saznanja o navedenoj odluci Vrhovnog suda, pa je ne može komentarisati. Jedino što može sa sigurnošću reći da nije tačno da bi Vrhovni sud mogao promeniti odluku Županijskog suda u Splitu, jer to i nije bilo predmet razmatranja i odlučivanja pred Vrhovnim sudom, već je Vrhovni sud razmatrao jedno procesno pitanje o kome je mogao eventualno zauzeti stav drugačiji od Županijskog suda u Splitu i tražiti da to pitanje Županijski sud ponovno razmotri. Ako je tačno to što piše, da je vraćeno radi saslušanja veštaka, radi se o presudi Vrhovnoga suda koja je u suprotnosti s pravnim stavom Ustavnoga suda iznesenog u sudskoj odluci Ustavnoga suda U-III/1568/2014, navodi se.

Time Vrhovni sud nije doprineo ujednačavanju sudske prakse, već upravo suprotno. Postupio protivno ustavno-sudskoj praksi. (Večerni list/Nacional.hr/MONDO/M.C)