Policija oduzela automobil majci (31) jer je vozila djecu bez sjedalica i položenog vozačkog ispita…

Region

Policija oduzela automobil majci (31) jer je vozila djecu bez sjedalica i položenog vozačkog ispita…

Majka (31) koja je na karlovačkom području (Hrvatska) u autu vozila više male djece koja nisu bila u sigurnosnim sjedalicama jučer je ekspresno kažnjena s 30 dana zatvora, zabranom vožnje od osam mjeseci, trajnim oduzimanjem automobila te s 290 eura kazne.

Policajci PU karlovačke su jučer zaustavili 31-godišnjakinju u autu karlovačkih registarskih oznaka koja je vozila prije stjecanja prava na upravljanje te nije koristila sigurnosni pojas. Policija je također utvrdila da je žena u vozilu prevozila više osoba od broja upisanog u prometnoj dozvoli i da je prevozila djecu nižu od 150 centimetara bez sigurnosne sjedalice, izvijestila je PU karlovačka.

“Nadležni sud izrekao joj kaznu zatvora u trajanju od 30 dana, novčanu kaznu u iznosu od 290 eura, zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od osam mjeseci te mjeru oduzimanja osobnog automobila kojim je upravljala, a koje će po izvršnosti presude prijeći u vlasništvo Republike Hrvatske”, objavila je policija. Izvor: CH