Doktorica u Njemačkoj dobila otkaz jer je otišla s posla 28 minuta ranije, a nakon 24-satnog dežurstva

Region

Doktorica u Njemačkoj dobila otkaz jer je otišla s posla 28 minuta ranije, a nakon 24-satnog dežurstva

Njemačka doktorica Franziska Šloser (Schlosser) dobila je otkaz jer su je kolege prijavile da je nakon 24-satnog dežurstva napustila bolnicu 28 minuta ranije. Šloser je u bolnici u Hamburgu prethodno radila 23 godine. Odlučila je tužiti bolnicu i dobila je 400.000 otpremnine.

– Ne mogu dopustiti da optužba tako stoji. Nisam učinila ništa loše. Sada dolaze i konstruiraju tu prijevaru s radnim vremenom. To je apsurdno – rekla je Šloser.

Nju je podržao i Marburger Bund (MB), najveće njemačko doktorsko udruženje. Šef bolnice Filip Vetengel (Philip Wettengel) rekao je kako im nije namjera boriti se protiv liječnice.

– Rekli su da ste ranije otišli. Izjava svjedoka je bil vjerodostojna. Ali, ne znam šta se tačno dogodilo i želim završiti s ovime – rekao je on na sudu u Hamburgu.

Sud smatra kako su optužbe protiv doktorice neutemeljene. Međutim, nakon 23 godine u bolnici, poslovni odnos između liječnice i bolnice je završen. Optužba je povučena, a doktorica je dobila otpremninu.

– Previše toga se dogodilo pa ne žele nastaviti radni odnos – rekao je advokat bolnice.

Doktorica Šloser je za njemački “RTL” rekla kako će malo odmoriti prije nego potraži novi posao.

– Velik mi je teret pao sa srca jer je postupak gotov. Malo ću se smiriti, odahnuti i potražiti novi posao – poručila je ona. titox.net