IMALA 2.500.000 EVRA, A DECI NIJE OSTAVILA NI ŽUTU BANKU: Baka u testamentu sve ostavila PSIMA I MAČKAMA, a razlog je potresan

Ispovijesti

IMALA 2.500.000 EVRA, A DECI NIJE OSTAVILA NI ŽUTU BANKU: Baka u testamentu sve ostavila PSIMA I MAČKAMA, a razlog je potresan

Baka iz Kine koja imala bogatstvo od oko 2,5 miliona evra, ništa nije htela da ostavi svojoj deci.

Gospođa Liu iz Šangaja je sve što je imala ostavila svojim mačkama i psima, a decu je izbacila iz testamenta. Ona ga je promenila, jer je prema prvom testamentu sav njen novac i imovina pripali njenoj deci. Međutim, posle nekoliko godina se predomislila, jer je nijedno od troje djece nije posećivalo kada je bila bolesna. Osim toga, deca su je retko i zvala da pitaju kako je.

U najtežim trenucima, uz nju su bili samo njeni kućni ljubimci – mačke i psi. Iako je baka Liu htela da ostavi novac direktno svojim mačkama i psima, to ne može da se uradi po zakonu u Kini, pa je nasledstvo odlučila da prebaci lokalnoj veterinarskoj klinici, pod uslovom da novac koriste za brigu o njenim ljubimcima i njihovim mogućim potomcima.

Čen Kai, službenik u Centru za registraciju testamenata u Pekingu, savetovao je baki da pronađe nekoga ko će nadzirati veterinarsku kliniku kako ne bi došlo do zloupotrebe novca. Upozorili su je o mogućim rizicima pre nego što je sastavila oporuku. Isto tako, dali su joj do znanja da u bilo kom trenutku može promeniti oporuku, ako joj se poprave odnosi s decom.

Priča ove bake dovela je do brojnih rasprava na društvenim mrežama. Ljudi su komentarisali: “Koliko je samo razočarana i slomljena kada je odlučila da svojoj deci ne ostavi ništa”, napisao je jedan čovek. “Svaka čast. Ako me moja ćerka bude loše tretirala u budućnosti, i ja ću ostaviti svoju kuću drugima”, nadovezala se jedna žena. (Kurir.rs/NajŽena/T.J.)