Automobilom udario u stijene, pa se nekontrolisano okretao: Muškarci ispali i poginuli

Region

Automobilom udario u stijene, pa se nekontrolisano okretao: Muškarci ispali i poginuli

Na autocesti A1, koja vodi od Zagreba do Dubrovnika, dogodila se teška saobraćajna nesreća. Nesreće se dogodila na izlazu iz tunela Sveti Rok, a kako je objavila policija poginulo je dvoje ljudi. Očevidac saobraćajne nesreće javio se za Index i objasnio kako je vidio dvoje ljudi kako nepomično leže nakon nesreće.

– Čuo sam prasak, bilo je jako glasno. Ja sam bio u autobusu koji je vozio iza i pošto nije mogao proći, morali smo stati. U šoku sam, sve se odvilo u sekundi – rekao je očevidac za Index.

Policija je jutros objavila detalje nesreće.

– Prema rezultatima uviđaja i dosada prikupljenim saznanjima, sumnja se kako se saobraćajna nesreća dogodila 26. februara oko 13:10 sati na 228. kilometru autoceste A1, tako što je vozač automobila splitskih registarskih oznaka, usljed nepropisnog kretanja vozilom kolničkom trakom iz smjera sjevera u smjeru juga, sišao van kolnika na makadamsku površinu koja se nalazi između, nakon čega se nekontrolirano vraća na kolnik i u zanošenju vozilom izlijeće van ceste te udara sa prednjim dijelom u kamene stijene gdje se odbija te se nastavlja višestruko nekontrolirano rotirati.

Prilikom rotiranja vozila, na cestu su ispali vozač i putnik, 37-godišnji hrvatski državljanin i 28-godišnji državljanin Crne Gore, koji nisu koristili sigurnosni pojas. Od zadobivenih povreda, vozač i putnik su smrtno stradali na mjestu događaja – naveli su iz policije. avaz.ba