Vozač iz BiH krio vlastiti identitet: Koristio tuđi pasoš, svoj ‘sakrio’ u torbu

Region

Vozač iz BiH krio vlastiti identitet: Koristio tuđi pasoš, svoj ‘sakrio’ u torbu

Policijski službenici stanice granične policije su na graničnom prijelazu Županja uspješno identificirali i spriječili pokušaj nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku. Incident se dogodio kada su kontrolirali 46-godišnjeg bosanskohercegovačkog državljanina koji je prikrivajući svoj pravi identitet pokušao ući u zemlju.

Prilikom granične kontrole, osumnjičeni je predao pasoš Bosne i Hercegovine, ali su granični policijski službenici odmah posumnjali u ispravnost identiteta osobe te su započeli detaljniju provjeru. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni poslužio se tuđom putnom ispravom, prikrivajući svoj pravi identitet.

U osobnom vozilu kojim je upravljao osumnjičeni, pronađena je njegov vlastiti bh. pasoš, čime su potvrđene sumnje u zlouporabu osobne isprave. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv 46-godišnjeg bosanskohercegovačkog državljanina podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Osumnjičeni je stavljen pod sumnju za počinjenje kaznenog djela Zlouporabe osobne isprave.

Pučkoj upravi Vukovarsko-srijemske županije izdana je izjava u kojoj ističu uspješnu saradnju s graničnom policijom te naglašavaju nultu toleranciju prema pokušajima ilegalnog prelaska granice i zlouporabi identiteta. Slučaj će dalje istražiti nadležno državno odvjetništvo, a očekuje se suđenje osumnjičenom u skladu s hrvatskim zakonodavstvom. Izvor: CH