Prestala sam da jedem OVE NAMIRNICE poslije 14:30 i moje tijelo se TRANSFORMISALO za samo 2 sedmice

Ispovijesti

Prestala sam da jedem OVE NAMIRNICE poslije 14:30 i moje tijelo se TRANSFORMISALO za samo 2 sedmice

Lauren Levinson je dvije sedmice pred svoje vjenčanje odlučila da promeni način ishrane u nadi da će izgledati bolje tog dana. Kako kaže, prestala je da jede ugljene hidrate, a rešila je da podeli svoje iskustvo.

– Odlučila sam da ovo uradim nakon što sam probala vjenčanicu i vidjela da moje grudi kipe iz korseta, a na rukama i leđima mi se vidi salo – kaže ova žena.

Prema njenim riječima, izbacivanje hljeba, peciva i skroba, kao i mliječnih proizvoda, alkohola i prerađenog šećera odmah je dalo rezultate: primijetila je da joj se smanjio struk i da su joj ruke izgubile u obimu.

– Bila sam zabrinuta kako ću izgledati na fotografijama. Hitno sam pozvala trenera slavnih Dejvida Kirša i nakon njegovih savjeta u vezi sa treningom i ishranom moje tijelo se potpuno promijenilo – priča ona.

Lauren kaže da nije željela da bude na strogoj dijeti, te joj je trener dao savršen savjet.

– Obratila sam se Kiršu i pitala ga: „Kako da se hranim, ako ne želim da jedem kuhani kelj i ribu za svaki obrok?“ Hoću da napomenem da moj cilj nije bio da smanjim kilažu, već da se osjećam vitko. Da li moram da uskraćujem sebi hranu da bih se osjećala vitko? U čemu je tajna?

Kiršov odgovor bio je, navodi ova djevojka, veoma jednostavan: tajna je u kontroli porcija i tajmingu.

– Bacila sam se na 12-dnevni plan. Počela sam da treniram pet puta sedmično (i joga se računa!), imala sam i trening snage i prestala sam da jedem ugljene hidrate poslije 14.30 – otkriva ona.

Lauren objašnjava da konzumiranje ugljenih hidrata ujutro i tokom cijelog dana pomaže da dobro funkcionišete u toku dana.

– Ugljeni hidrati zadržavaju vodu u vašem tijelu i počinjete da izgledate punije. Smanjivanje unosa ugljenih hidrata u određenom trenutku, kao što je 14.30, daje vašem tijelu prilku da apsorbuje i isprazni sav taj višak vode. Također vam daje vremena da ih sagorite tokom ostatka dana – priča ova mlada žena.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli laurenlevinson (@laurenlevinson)

Ona se, kako kaže, fokusirala na konzumaciju ugljenih hidrata bez glutena i cjelovitih žitarica, jer su oni lakše svarljivi od složenih ugljenih hidrata.

– Namirnice kao što su ovas, sočivo, kinoa i smeđa riža najbolje je konzumirati prije 14.30. Ovi ugljeni hidrati su bolji od hljeba ili tjestenine, jer su bogati vitaminima i mineralima koji su vam potrebni da dobijete mišiće. U zavisnosti od vaše težine i načina života, količina ugljenih hidrata koja vam je potrebna može da se promijeni. Ne postoji određena količina ugljenih hidata koju osoba treba da pojede tokom dana. Ako ste muškarac i sportista koji trenira za predstojeću utakmicu, vaš unos će biti drugačiji nego kod mlade žene koja radi na korporativnom poslu cijeli dan – ističe Kirš.

Lauren kaže da nije merila svoju kilažu, ali da je uočila velike promjene i bez vage.

– Iako se nisam mjerila, farmerice su mi stajale mnogo bolje, a struk mi je bio daleko više oblikovan. Također, nisam se toliko brinula oko hrane. Znajući da za ručak mogu da pojedem parče pice u svakom trenutku, učinilo je da se ne osjećam uskraćeno. Ništa nije bilo zabranjeno, tako da je postojala manja vjerovatnoća da ću žudeti za nečim i da će doći do prejedanja – zaključuje ona, za harpersbazaar.

Doručak: crna kafa, jedno kuhano jaje, komad integralnog hljeba bez glutena sa puterom od kikirikija ili ovsene pahuljice bez glutena sa lanenim sjemenom, sjeckanim bademima i borovnicama

Ručak: Salata sa keljom, rotkvicama, šargarepom, sjemenkama bundeve, grilovanom piletinom, kinoom i četvrtinom slatkog krompira sa prelivom od balzamiko sirćeta. a za desert dvije kockice tamne čokolade

Užina: Isjeckano povrće poput krastavca, šargarepe i paprike pomiješano sa humusom i šaka sirovih badema

Večera: Losos pečen u limunu i maslinovom ulju, pečeni brokoli, pečena bundeva i dvije čaše bijelog vina. (Ona.rs)