Mladiću (19) komšija preti snimkom na kom se ljubi s dečkom: “Tata bi mi polomio noge kad bi saznao”

Ispovijesti

Mladiću (19) komšija preti snimkom na kom se ljubi s dečkom: “Tata bi mi polomio noge kad bi saznao”

Njegovu objavu komentarisalo je na desetine ljudi, a većina ga je podržala i saosećala s njegovom situacijom

Mladić (19) je na društvenoj platformi Redit objavio ispovest koja je digla veliku prašinu među korisnicima. Kako je rekao, u vezi je sa momkom četiri meseca, majka zna za njegovu seksualnu orijentaciju, ali ne i otac koji je vojno lice.

Prema njegovim rečima, problem je počeo kada su njegovi roditelji otputovali i kada je komšija video poljubac između njega i njegovog momka..

“Imam dečka četiri meseca, obojica imamo 19 godina. Studiramo, on radi, ali i on i ja živimo i dalje sa roditeljima. Moji su prošle nedelje otputovali na dva dana, i to veče mi je došao dečko da prespava. Negde oko 11 uveče mi je kucao komšija na vrata, ali nisam mu otvorio. Inače je smarač, “predsednik kućnog saveta”, zabija nos u tuđa posla i stalno priča o tome ko šta od komšija radi, ko ide gde, ko se svađa i tako dalje. Vrata su mu direktno naspram naših. Stajao je tu jedno pet minuta, kucao povremeno i osluškivao kroz vrata, i onda otišao. Bilo mi je jako neprijatno, ali sam probao da ne mislim na to da mi ne upropasti vece. Ujutru sam ispratio dečka iz stana. Izašao je iz zgrade, ali me je pozvao kroz dva minuta jer je zaboravio ključ od auta. Dao sam mu ključ na vratima jer je žurio. Mahinalno sam ga poljubio i zagrlio, nije bilo nikoga u hodniku”, piše ovaj mladić.

Kako kaže, sledeći dan mu je stigla poruka u kojoj je bio video snimljen kroz špijunku.

“Nije skroz jasan, ali se vidi da sam to ja, da stojim na vratima, da mi prilazi lik koji uzima nešto i da smo se poljubili. Nisam ni pitao ko je, očigledno, jer je snimak iz njegovog stana. Samo sam ga lepo zamolio da obriše to. Odgovorio mi je da on mora da prijavi ovo mojim roditeljima. Moja mama zna da sam gej, ali ne pričamo o tome, samo mi je rekla da ne govorim tati. Tata mi je vojno lice i homofob. Već nekoliko puta sam ga lagao da imam neke devojke jer se plašim da bi mi polomio noge kad bi saznao. Nije im ništa i dalje rekao, još par puta sam ga zamolio da obriše snimak, ali ne odgovara mi na poruke. Ne smem da idem do njega jer ne želim da ga gurnem ka tome da im pokaže”, nastavlja on.

Mladić kaže da ga je ova situacija učinila veoma anksioznim, te da zbog toga povraća i oseća se veoma loše.

“Svaki dan se tresem kad se vraćam kući i očekujem najgore kad uđem u stan. Povraćao sam od anksioznosti, mama misli da imam stomačni virus. Dečko mi je rekao da hoće da kaže svojim roditeljima šta se događa, jer su oni normalniji i znaju da smo zajedno, hoće da ih pita da dođem kod njih bar privremeno ako se nešto desi. Ali ne vole me baš i mislim da mi neće pomoći tako da ne želim da im kaže za sad”, ističe.

S obzirom na stres kroz koji prolazi, ovaj mladić se pita da li postoji neki pravni osnov s kojim može da ode u policiju i prijavi komšiju.

“U strahu sam i od toga zbog onog momka kome su upali u stan skoro. Padaju mi stvari na pamet, da će me prebiti ili zvati roditelje. Nisam siguran ni to kako bih izbegao, ali bih išao na sreću ako postoji šansa da ga nateram da obriše taj snimak. Znam da ovo nije narušavanje privatnosti jer smo bili u hodniku. Ali isto tako znam da on zna ko je moj otac i kakva je vrsta osobe, i može vrlo lako da pretpostavi da će autovanje biti jako loše po mene. Da li je autovanje na bilo koji način zabranjeno zakonom? Da li je ovo pretnja po zakonu? Ne razumem se u zakon tako da ne znam da li imam bilo koji osnov da odem u policiju. Znam da sam se raspisao, ali hteo sam da objasnim situaciju i da izbegnem pitanja kao, na primer, kako je došlo do toga da smo se poljubili u hodniku, ili zašto sam u panici. Hvala ako ste pročitali ovo sve i ako imate savet”, zaključio je.

Njegovu objavu komentarisalo je na desetine ljudi, a većina ga je podržala i saosećala s njegovom situacijom.

” Svako neovlašćeno snimanje je krivično delo, bez obzira na to što si bio u hodniku. Našao bih advokata i krenuo od toga. E, sad tvoj odnos sa porodicom je nešto što ćeš sam morati da rešiš”, “Kakav bezobrazluk, pravo policija, nema šta on tebi da preti i da te snima dok se ti ljubiš, pa sa bilo kim”, “Žao mi je što kroz to prolaziš i nadam se da će se razrešiti”, ” Ne samo što je vršio neovlašćeno snimanje, jer dozvoljeno je da snimaš bukvalno samo svoja vrata, nikako da nadgledaš komšije, već vrši pretnje i potencijalno ugrožava bezbednost. Ako te opet bude uznemiravao, reci komšiji da će ići u zatvor”, bili su samo neki od komentara. (Telegraf.rs)