Novinarka iz Beča: Austrijska policija intenzivno traga za ženama sa snimka…

Region

Novinarka iz Beča: Austrijska policija intenzivno traga za ženama sa snimka…

Vera Marjanović, novinarka iz Beča, prati slučaj nestale devojčice Danke Ilić (2), a nakon snimka deteta u Beču koje podseća na Danku, na vezi je i sa nadležnima.

– Danas još nema nikakvih informacija o snimku devojčice. Austrijska policija intezivno traga za ženama koje su na pomenutom snimku, saopštio je juče popodne portparol bečke policije. Oni su u kontaktu sa srpskim MUP- om i sa Ambasadom Srbije u Beču. Ja sam sinoć bila u kontaktu sa službenicima Ambasade i oni su mi to potvrdili – navodi Marjanović za naš portal.

Ona podseća da je ambasador Marko Blagojević sinoć izjavio da postoji dežurni telefon na koji građani mogu prijaviti sva saznanja o ovom slučaju.

– Naši građani su obavešteni i informacija na srpskom i nemačkom jeziku se velikom brzinom širi po društvenim mrežama, a primetila sam da je dele i Austrijanci. Ovde su naši ljudi veoma uznemireni i svi s nestrpljenjem očekuju nove informacije iz policije. Ja se nadam da će žene sa detetom biti pronađene i da će to biti Danka jer najvažnije od svega je da dete bude živo – napominje Vera.

Podsetimo, u toku je sedmi dan potrage za Dankom. U istragu o njenom nestanku uključila se i bečka policija, nakon što se pojavio snimak iz Beča na kojem su dve Rumunke sa devojčicom koja podseća na Danku. Ambasada Srbije poziva sve koji u Austriji prepoznaju nestalu devojčicu da prijave policiji. U međuvremenu, Interpol je objavio međunarodnu potragu.

Kriminalistička služba pokrajine Beč pokrenula je istragu u slučaju nestanka dvogodišnje Danke, koja je navodno viđena u glavnom gradu Austrije. I Interpol je raspisao potragu za nestalom Dankom Ilić (2), kojoj se svaki trag gubi u utorak oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora.

U pitanju je žuta potraga, odnosno potraga za nestalim licima. U ovom slučaju, podaci se mogu menjati na svakih sat vremena, odnosno mogu biti ažurirani. (Telegraf.rs)