UŽIVO DEVETI DAN POTRAGE ZA DANKOM ILIĆ: Psi tragači krenuli su u potragu okoline sela, povećan broj policajaca

Region

UŽIVO DEVETI DAN POTRAGE ZA DANKOM ILIĆ: Psi tragači krenuli su u potragu okoline sela, povećan broj policajaca

Potraga za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić (2) iz Bora, koja je nestala je u utorak, 26. marta u 13.45 u naselju Banjsko polje, ušla je u deveti dan.

Nakon što se pojavio snimak navodno nastao u Beču na kojem se, u pratnji dve Rumunke, vidi devojčica koja neverovatno izgledom i uzrastom podseća na malu Danku, u istragu o njenom nestanku uključila se i bečka policija. Ambasada Srbije poziva sve koji u Austriji prepoznaju nestalu devojčicu da prijave policiji. MUP Crne Gore apeluje na građane da obaveste Interpol ako imaju podatke o Danki.

Istraga se proširila i na Austriju, a Interpol je raspisao žutu poternicu. Devojčica Danka Ilić ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Devojčica se može prepoznati po visećoj bradavici na levom uhu i mladežu nepravilnog oblika i blago tamne boje na levoj podlaktici.

Ekipa Kurira je i danas na terenu, potraga za nestalom devojčicom je nastavljena, a ukoliko vidite Danku odmah obavestite policiju.

12.51 – Apel MUP RS

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske pozvalo je danas građane da ukoliko imaju informaciju o nestaloj devojčici Danki Ilić, iz Srbije, hitno obaveste policiju na broj telefona “122”.

– Dvogodišnja devojčica je nestala 26. marta 2024, 13.00 sati u Banjskom Polju, Bor, Srbija. Devojčica ima smeđu kosu, smeđe oči i visine je oko 85 cm – saopšteno je iz MUP-a Srpske.

U vreme nestanka na sebi je imala maslinastu jaknu, ljubičaste pantalone i crne patike.

11.39 – Psi tragači krenuli su u potragu okoline sela

Pojačane policijske snage trenutno su se okupile ispred dvorišta pojate i zajedno sa psima tragačima krenuli su u potragu okoline sela u kojem je poslednji put viđena mala Danka.

11.20 – Povećan broj policajaca na mestu gde je poslednji put viđena Danka

Povećan broj policijskih snaga na mestu gde je poslednji put viđena mala Danka Ilić, javlja reporterka Kurira sa terena. Međutim još se ne nazire kraj rešavanju misterioznog nestanka devojčice. Pored policajaca koji obezbeđuju prolaz ka pojati, tu su i danas inspektori koji rade na ovom slučaju već deveti dana od Dankinog nestanka. Inače, dva vozila marice parkirana su od ranog jutra ispred dvorišta ove vikend kuće, a pored policije sa psima prisutni su i vatrogasci.

10.45 – Kurir nezvanično saznaje: Izveštači CNN stigli u Banjsko Polje

Kako Kurir nezvanično saznaje na licu mesta, u Banjskom polju, gde naša ekipa od prvog dana prati potragu za malom Dankom, u to borsko naselje danas je stigla i ekipa američkog CNN.

10.35 – Mala Danka na naslovnici čuvenog nemačkog Bilda

Najpoznatiji nemački medij “Bild” objavio je na naslovnoj strani svog sajta tekst o potrazi za nestalom Dankom Ilić (2) pod nazivom: “Cela Evropa traži devojčicu sa cuclom – Misteriozni video vodi u Austriju”.

U tekstu ovog nemačkog medija navodi se da je u toku jedna od najvećih potraga u istoriji Srbije.

9.00 – Psiholog za Kurir o važnim detaljima za identifikaciju

Povodom nestanka dvogodišnje Danke Ilić i intenzivne potrage za njom u jutarnjem programu Kurir televizije gostovali su Snežana Repac, psiholog, Isidora Milosavljević, generalni sekretar Centra za bezbednost, istrage i odbranu DBA i Ibro Ibrahimović iz Biroa za borbu protiv trgovine ljudima.

7. 56 – Uključenje reporterke Kurira iz Bora

– Najnovije informacije su da je i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić juče došao u policijsku upravu u Boru i da svi neumorno rade na potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić. Odlučili smo i da proverimo putem naših izvora da li je zapravo zaista pronađeno pretraživanje graničnog prelaza sa Rumunijom u veštačenju telefona devojčicine majke. Ono što je nezvanično saznato jeste i da je nezvanično MUP demantovao tu informaciju – rekla u javljanju reporterka Slađana Nedeljković.

6.42 – Bečka policija napravila foto-robot dve rumunske državljanke

Bečka policija je, kako sazanjemo, napravila foto-robot dve rumunske državljanke za koje se sumnja da su na snimku iz Beča sa devojčicom koja podseća na Danku Ilić.

– Oni i trebalo da se oglase saopštenjem u vezi sa snimkom, a policija intenzivno traži ove dve žene. S obzirom na to da se ne vide lica, traga se na osnovu foto-robota – kaže naš izvor i dodaje da se za njima traga na ovaj način, a da je za devojčicom je raspisana žuta Interpolova poternica u kojoj su navedeni svi podaci o njoj.

Na snimku se, da podsetimo, vidi kako dve žene, jedna u žutoj, druga u roze odeći stoje sa devojčicom kod stanice u Beču dok je pored nje plavo-zelena putna torba. Ivana Ilić, majka nestale devojčice u potresnoj ispovesti za Kurir otvorila je dušu i ispričala kako proživljava dane bez zagrljaja svoje ćerke.

– Ne znam kako izdržavamo sve ovo, mučno mi je da pričam o tome, mučno mi je da mislim o tome, samo Boga molim da nam se ona vrati. Kad sve to prođe, rekla sam da ću se oglasiti javno na sve uvrede i objave, jer stvarno nema smisla ovo što pojedini rade. Ja trenutno niti želim, niti imam snage da sada razgovaram na tu temu, samo nam je jedna stvar bitna, a to je naša Danka – rekla nam je Ivana umornim glasom.

U potrazi za devojčicom, istraga na teritoriji Srbije je proširena, rekla je Bojana Otović Pjanović iz MUP-a. kurir.rs